Vlašský ořech
Kvalita jader vlašských ořechů: Kvalita zahrnuje poměrně širokou škálu hygienických i senzorických požadavků. Jádra se různí dle lokality pěstování, zpracování, ale například i podle ročního období. Mohou být také různě barevná (odstíny od světlounce až po temně jantarovou) a ve zcela odlišných velikostech či s vyšším či nižším obsahem tuku. Nicméně základním požadavkem je vždy odpovídající chuť. Proto každou šarži důkladně kontrolujeme, abychom vám mohli vždy nabídnout odpovídající kvalitu.
Složení a vliv na zdraví
Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastné kyseliny.
Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek.
Využití
Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek. Z ořechů se také lisuje olej či se z nich vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka.
Vyloupaná jádra vlašských ořechů - natural, světle jantarových barevných odstínů, s příjemnou specifickou chutí se přesně hodí ke každodenní konzumaci, ale také pro ořechové dorty, řezy, záviny, náplně, úlky, štafetky, koule, rohlíčky do bábovek, hřbetů, košíčků, koláčů a další nekonečnou škálu ořechového pečiva.
Složení: Jádra vlašských ořechů.
Skladování: Vlašské ořechy skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Ukrajina, Kyrgyzstán, Chile
Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
BLOG: Vlašské ořechy: Výživné ořechy pro zdraví a krásu
