NUTSMAN Mandle v jogurtové polevě

1 hodnocení
 
 


Mandle jsou naprostá klasika a jejich obliba neklesá už po celá desetiletí.

Nyní i v jogurtové polevě!

Cena od 44,30 Kč bez DPH
od 51 Kč / ks
Kategorie Ořechy a oříšky
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 51 Kč / ks
44,30 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 81 Kč / ks
70,40 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 141 Kč / ks
122,60 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Mandle jsou potraviny s vysokým obsahem tuku, ale jsou to převážně mononenasycený tuk, který pomáhá chránit srdce udržováním hladin (dobrého) HDL cholesterolu oproti (špatnému) LDL cholesterolu. Jsou velkým zdrojem vlákniny a bílkovin a obsahují důležité živiny včetně vitaminů E, selenu, zinku, vápníku, hořčíku a vitamínů B.

Složení: POLEVA S JOGURTOVOU PŘÍCHUTÍ 79 % ± 5 % ˗ cukr, částečně ztužený rostlinný tuk [palmový, sójový (plně rafinovaný), řepkový], sušená syrovátka, sušený jogurt 2 % (mléko, jogurtová kultura), sušené odstředěné mléko, regulátor kyselosti: kyselina citronová, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

JÁDRA MANDLÍ PRAŽENÁ 20 % ± 1 %,

LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Regulátor kyselosti a kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3let.Doporučujeme přebrat.

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Skořápkové plody, mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

Výrobce: NUTSMAN s.r.o.

 

10_1

Mandle

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití

Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Účinky mandlí na zdraví

- podporují trávení

- Zlepšují pravidelné vyprazdňování

- Eliminují rapidně změny glykemického indexu

- Prevence před Diabetes

- Normalizují hladinu cukru v krvi

- Odstraňují z těla “špatný” tuk – čistí cévy od cholesterolu

- Prevence kardiovaskulárních onemocnění

- Zklidňují nervový systém – uvolňují od působení stresu

- Podporují funkci mozku a soustředěnost


 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2394 kJ/ 575 kcal
Tuky 39,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 10,0 g
Bílkoviny 6,7 g
Sacharidy 48,0 g
- z toho cukry 43,0 g
Vláknina 2,6 g
Sůl 0,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.