NUTSMAN Vlašské ořechy v hořké čokoládě
Popis
Složení: HOŘKÁ ČOKOLÁDA 78 % ± 5 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,
JÁDRA VLAŠSKÝCH OŘECHŮ 21 % ± 1 %
LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová
Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3let. Doporučujeme přebrat.
Skladování: v suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Skořápkové plody, mléko a výrobky z něj.
Země původu: Česká republika
Kvalita jader vlašských ořechů: Kvalita zahrnuje poměrně širokou škálu hygienických i senzorických požadavků. Jádra se různí dle lokality pěstování, zpracování, ale například i podle ročního období. Mohou být také různě barevná (odstíny od světlounce až po temně jantarovou) a ve zcela odlišných velikostech čí s vyšším či nižším obsahem tuku. Nicméně základním požadavkem je vždy odpovídající chuť. Proto každou šarži důkladně kontrolujeme, abychom vám mohli vždy nabídnout odpovídající kvalitu.
Vlašský ořech
Je plodem ořešáku královského. Skládá se z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Plody jsou na stromě obaleny do ochranné vrstvy, ve které dozrávají. Ze začátku je toto pouzdro zelené a během dozrávání tmavne a praská. Když je ořech zralý, vypadne z ochranného pouzdra na zem nebo spadne i s pouzdrem. Ořechy dozrávají od srpna do září.
Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou.
Po sklizni se ořechy suší, buď samovolně nebo pomocí horkého suchého vzduchu. Tímto procesem dochází k poklesu vlhkosti na požadovaných 8 %, což zaručuje, že ořechy nebudou snadno napadány plísněmi.
Složení a vliv na zdraví
Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů).
Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastné kyseliny, která pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporuje u dětí rozvoj mozku.
Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek. Celkově obsažené živiny působí pozitivně na lidskou psychiku, jsou cenné pro zdravé vlasy, pokožku, nehty i sexuální potenci.
Uvádí se, že konzumace vlašských ořechů má protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Pomáhají regulovat krevní tlak a udržovat nízkou hladinu cholesterolu. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.
Využití:
Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek.
Z ořechů se také lisuje olej či se z nich vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka
Produt je zařazen do kategorie (?) | Bez lepku |
Produt obsahuje tyto alergeny | 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 2411 kJ/ 580 kcal |
Tuky | 40,0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 16,0 g |
Bílkoviny | 6,8 g |
Sacharidy | 45,0 g |
- z toho cukry | 39,0 g |
Vláknina | 6,3 g |
Sůl | 0,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.