UPOZORNĚNÍ: Vzhledem k enormnímu nárůstu objednávek se můžou zásilky zdržet o 2-3 dny. Děkujeme za pochopení. NUTSMAN.

NUTSMAN Slunečnicové semínko BIO

Neohodnoceno
 
 

Velmi oblíbené slunečnicové semínko. Nyní i v BIO kvalitě!

Již vyloupaná a připravená pro konzumaci. Na pečení, do jogurtů, smoothie i salátů.

 

Cena od 39,10 Kč bez DPH
od 45 Kč / ks
Kategorie Semena a semínka
Zvolte variantu
Množství: 250 g Skladem 45 Kč / ks
39,10 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 65 Kč / ks
56,50 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 109 Kč / ks
94,80 Kč bez DPH
   
Množství: 3000 g (3 x balení po 1000 g) Skladem 299 Kč / ks
260 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000         

Složení: Slunečnicová semínka BIO

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

AlergenyVýrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Maďarsko

Upozornění:  Není vhodný pro děti do 3let. 

10_1

Pocházejí z rostliny slunečnice roční (Helianthus annuus L.). Slunečnice patří do stejné čeledi jako Echinacea, čekanka, ale také okrasné astry.

Slunečnicová semínka mají mnoho společného s ořechy. Složení slunečnicových semen je totiž velmi podobné ořechům podzemnice olejné - tedy „burákům“.

Složení

Jsou významná pro vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin a díky obsahu tuků také vysokou hladinou vitamínů v tucích rozpustných.

Obsah bílkovin v jádru se pohybuje od 25% do 41%. Je určován genetickým základem a prostředím, kde rostliny rostou. Bílkoviny obsahují vyšší množství esenciálních kyselin a tak se proteiny slunečnicových semínek vyznačují vysokou biologickou hodnotou.

Slunečnicová semínka obsahují také vitamíny A, D a K a také thiamin, niacin a riboflavin.

Obsahují vysoké množství vápníku, železa, zinku a hořčíku.

Semena slunečnice mají také vysoký obsah antioxidantů.

Vliv na zdraví

Protizánětlivé účinky

Protizánětlivé vlastnosti slunečnicových semínek zmírňují příznaky astmatu, osteoartritidy a revmatoidní artritidy.

Snižují riziko vzniku rakoviny

Slunečnicová semena posilují imunitní reakce, čímž se snižuje riziko vzniku některých druhů rakoviny. Vitamín E a vysoký obsah vlákniny ve slunečnicových semenech snižuje možnost vzniku rakoviny tlustého střeva.

Zabraňují kardiovaskulárnímu onemocnění

Slunečnicová semena mohou také zabránit vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Snižují také hladinu cholesterolu v krvi. Vitamín E také zabraňuje volným radikálům v oxidaci cholesterolu. Oxidace cholesterolu zahajuje proces aterosklerózy, což může zablokovat tepny a následně způsobit infarkt nebo mozkovou mrtvici.

Uklidňují nervy a zmírňují stres a migrénu

Přispívají ke zdraví kostí

Obsahují minerály jako je vápník, měď a hořčík, které zabraňují ztrátě minerální hustoty kostí.

Zdraví pokožky

Pravidelná konzumace slunečnicových semínek dodává lesk kůži, bojuje proti UV záření a udržuje pokožku mladistvou a krásnou.

Jsou dobrým zdrojem hořčíku

Nedostatek hořčíku může vést k celé řadě zdravotních problémů, které mají vliv na kardiovaskulární, nervový a imunitní systém. Hořčík podporuje správnou funkci svalů a kosterního systému.

Pomáhají snižovat zarudnutí a otok v těle

Využití

Nejčastěji se používají při výrobě chleba a na posyp rozličných druhů pečiva.

Slunečnicová semínka se konzumují syrová, opražená, se slupkou i bez ní, přidávají se například do kaše, müsli či vloček. Používají se i do různých zeleninových či ovocných salátů.

Vyrábí se z nich také slunečnicový olej. Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích.

Produkt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2445 kJ / 584 kcal
Tuky 51,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Bílkoviny 20,8 g
Sacharidy 11,4 g
- z toho cukry 1,7 g
Vláknina 8,6 g
Sůl 0,023 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.