NUTSMAN Datle sušené s peckou Medjoul Jumbo NATURAL
Popis
Složení: Datle Medjoul 100%
Alergeny: Může obsahovat stopy mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji, sezamu a arašídů nebo oxidu siřičitého.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujete. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Izrael
Nejšťavnatější datle přímo z Izraele! Datle MEDJOUL je speciální odrůda izraelských datlí, které jsou oproti ostatním odrůdám mnohem větší a více šťavnaté. Jsou navíc 100% naturální! Neobsahují žádné konzervanty nebo přidaný cukr, a přesto jsou pěkně slaďoučké! Pokud si chcete trochu osladit život, a zároveň si nic nevyčítat, máte vybráno! Rychle s nimi zaženete mlsnou, navíc s nimi doplníte energiii. Doporučujeme všem sportovcům a osobám se zvýšenou fyzickou zátěží. Datle MEDJOUL jsou navíc nepostradatelným pomocníkem v kuchyni! Jsou to nejlepší datle na výrobu domácích RAW kuliček a müsli tyčinek.
Datle je sladké ovoce, které roste v bohatých hroznech na datlovníku pravém. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které dávají žlutohnědé, červené až tmavě hnědé oválné peckovice dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až 70 % obsahu sacharidů.
V subtropických a pouštních oblastech, jako je například Severní Afrika a Blízký východ, se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko.
Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně.
Složení
Obsahují 23 aminokyselin i poměrně velké množství minerálů např. draslík, chlór, fosfor a vápník, dále stopové prvky mědi, manganu a zinku. Čerstvé datle obsahují i vitamín C, sušené datle železo.
Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.
Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech a cestách. Cukry v nich obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin. Malé množství tuků zajistí déletrvající přísun energie.
Starají o svěžest a soustředěnost a startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách.
Vliv na zdraví
- snižují krevní tlak
- vápník, který obsahují, prospívá kostem a zubům
- pojídání datlí prospívá i naší kůži a vlasům
- datle povzbuzují při poklesu výkonu a únavě a nevyčerpávají při tom zásoby vašeho jaterního glykogenu, tak jako káva či nápoje obsahující tein nebo kofein
Využití
Přímá konzumace čerstvých anebo sušených plodů. Výborně se také hodí k tvarohu, tvarohu, či smetaně.
Jsou neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně (např. pečené na másle). Často se datle lisují do bochníků a jsou tak i konzumovány.
Ze štávy čerstvých plodů se vyrábí datlový med. Ze sušených datlí se mele mouka. Dělá se z nich také datlový sirup.
Bukha - pálenka.
Palmové víno - z naříznutého samčího květenství se nechá vytékat sladká míza, které se následně zkvasí
Produt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1184 kJ/ 283 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Bílkoviny | 1,6 g |
Sacharidy | 68,0 g |
- z toho cukry | 66,0 g |
Vláknina | 6,7 g |
Sůl | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.