NUTSMAN Pomerančová kůra v hořké čokoládě
Popis
Složení: HOŘKÁ ČOKOLÁDA 61 % ± 5 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,
POMERANČOVÁ KŮRA V CUKRU 38 % ± 1 % ˗ proslazená pomerančová kůra 23 % (pomerančová kůra, cukr, glukózo-fruktózový sirup, regulátor kyselosti: kyselina citronová), cukr 14 %, maltodextrin,
LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Regulátor kyselosti a kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová
Alergeny: Mléko a výrobky z něj.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 18°C. Po otevření ihned spotřebujete. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Česká republika
Pomerančovník pochází pravděpodobně ze subtropických částí Číny a Vietnamu. Nyní je rozšířen do všech subtropických oblastí. Je to stálezelený strom, má kulovitou korunu a v mládí trnité větvičky. Jeho plody jsou bobule ve velikostech 5 až 12 cm, kulovité až oválné. Kůra plodu bývá barvy žluté, oranžové nebo šarlatově červené, je poměrně tenká, přiléhající k dužnině, někdy obtížně loupatelná. Pomerančová slupka obsahuje látku hesperidin - ta zvyšuje napětí a pevnost žilní stěny. Nejvyšší koncentrace je v bílé vnitřní vrstvě slupky. Sušená pomerančová kůra může obsahovat až 8% hesperidinu.
Vlastnosti:
· Pomerančová kůra má vysoký obsah vlákniny (prospěšná pro zažívání a snižování hladiny cholesterolu)
· Obsahuje tangeretin a nobiletin, které zmenšují riziko vzniku rakoviny
· Dále obsahuje vitamíny C, B a A, minerály a stopové prvky
Pomerančovník pochází pravděpodobně ze subtropických částí Číny a Vietnamu. Nyní je rozšířen do všech subtropických oblastí. Je to stálezelený strom, má kulovitou korunu a v mládí trnité větvičky. Jeho plody jsou bobule ve velikostech 5 až 12 cm, kulovité až oválné. Kůra plodu bývá barvy žluté, oranžové nebo šarlatově červené, je poměrně tenká, přiléhající k dužnině, někdy obtížně loupatelná. Pomerančová slupka obsahuje látku hesperidin - ta zvyšuje napětí a pevnost žilní stěny. Nejvyšší koncentrace je v bílé vnitřní vrstvě slupky. Sušená pomerančová kůra může obsahovat až 8% hesperidinu.
Produt je zařazen do kategorie (?) | Bez lepku |
Produt obsahuje tyto alergeny | 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 2005 kJ/ 478 kcal |
Tuky | 21,0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12,0 g |
Bílkoviny | 2,9 g |
Sacharidy | 67,0 g |
- z toho cukry | 63,0 g |
Vláknina | 4,9 g |
Sůl | 0,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.