NUTSMAN Kávové zrno v hořké čokoládě

1 hodnocení
 
 

 

Pražené kávové zrno máčené v hořké čokoládě!

Cena od 46,10 Kč bez DPH
od 53 Kč / ks
Kategorie Zdravé mlsání
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 53 Kč / ks
46,10 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 85 Kč / ks
73,90 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 148 Kč / ks
128,70 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: HOŘKÁ ČOKOLÁDA 90 % ± 5 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

KÁVOVÁ ZRNA PRAŽENÁ 9 % ± 1 %,

LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

10_1

Kávové zrno je semeno kávovníku a zdroj kávy. Je to pecka uvnitř červeného nebo fialového plodu, který se často označuje jako třešeň. Stejně jako běžné třešně je i plod kávovníku tzv. peckovice. I když kávová zrna nejsou technicky zrna, jsou označována jako taková kvůli jejich podobnosti se skutečnými zrny. Plod – kávové třešně nebo kávové bobule – nejčastěji obsahuje dvě pecky přivrácené svými plochými stranami k sobě. Malé procento třešní obsahuje jediné semeno, místo obvyklých dvou. Tomu se říká „hrášková káva“ a činí jen mezi 10-15 %; podle běžného (ale vědecky nepotvrzeného) přesvědčení mají více chuti než normální kávová zrna. [1] Stejně jako para ořechy (semeno) a bílá rýže, kávová zrna sestávají většinou z endospermu

Kávovník

Průměrný kávovník měří 5–10 m (16–33 ft) na výšku. Jak strom stárne, větví se stále méně a méně a nese více listů a plodů.

Kávovníky se pěstují v řadách od sebe vzdálených několik stop. Někteří zemědělci pěstují kolem nich ovocné stromy nebo pěstují kávu na svazích kopců, protože se daří při specifických podmínkách. V ideálním případě se kávová zrna Arabicy pěstují při teplotách mezi 15–24 °C a Robusty mezi 24–30 °C a potřebují mezi 150–300 mm srážek za rok. [14] Silný déšť je zapotřebí na začátku sezóny, kdy se ovoce vyvíjí, a méně vody později v sezóně při dozrávání.

Zpracování

Když je ovoce zralé, je téměř vždy ručně sbíráno, buď pomocí „selektivního sběru“ zralého ovoce, nebo „proužkového sběru“, kdy se veškeré ovoce z konce větve sebere najednou. Tento selektivní sběr dává pěstitelům důvod, aby dali své kávě specifikaci „operation cherry red“ (OCR). Ve vzácných případech asijská palmová cibetka pojídá kávové bobule a vylučuje zrnka, která se nazývají kopi luwak a lze je dále zpracovávat na vzácnou a drahou kávu.

Ke zpracování bobulí kávy se primárně používají dvě metody. První, „mokrý“ též „mycí“ proces, byl historicky obvykle prováděn v severní části Jižní Ameriky a afrických oblastech. Dužnina třešní se od semen oddělí a semena se fermentují – namočí do vody asi dva dny. To změkčuje sliz, což je lepkavý zbytek buničiny, který je stále připojen k semenům. Poté se tento sliz vymývá vodou.

Druhá, metoda „suchého zpracování“, je levnější a jednodušší, byla historicky používána pro fazole nižší kvality v Brazílii a velké části Afriky, ale nyní přináší prémii, když se provádí dobře. Větvičky a jiné cizí předměty se oddělují od bobulí a plody se poté na slunci rozloží na beton nebo cihly na 2–3 týdny, a jsou pravidelně obraceny pro rovnoměrné sušení.

Produt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produt obsahuje tyto alergeny 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2254 kJ/ 541 kcal
Tuky 32,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 18,0 g
Bílkoviny 5,5 g
Sacharidy 54,0 g
- z toho cukry 48,0 g
Vláknina 7,3 g
Sůl 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.