GREŠÍK Džem Z lesních borůvek Extra speciální 220g

Neohodnoceno
 
 

Se sníženým obsahem cukru.

Obsah ovocné složky 70 %
Obsah ovoce 70 g ve 100 g hotového výrobku.
Obsah přírodních sladidel 40 g ve 100 g hotového výrobku.

Dostupnost Skladem
Cena 66,20 Kč / ks bez DPH
76,10 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: lesní borůvky, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin


Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte! 

Balení: 210 g
 
10_1

Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.

Výroba džemu:

Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat vzniklou pěnu, bublinky vzduchu v ní obsažené totiž mohou poškodit vzhled a trvanlivost zavařeniny.

Hmotnost 0.23 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 686 kJ/164 kcal
Tuky 0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 38,8 g
- z toho cukry 38,1 g
Vláknina
Sůl 0,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.