Kuzu škrob 50g
Popis
Složení: kořen kuzu
Balení: 50 g
Kuzu je škrob, který se vyrábí z kořene japonského vinného keře.
Je výborně stravitelný a slouží i jako lék při nachlazení.
Kuzu je tradiční japonský produkt. Pro velký obsah kvalitního škrobu se kuzu používá hlavně jako zahušťovadlo.
Kuzu se získává z kořene rostliny Pueraria lobata – vinný keř, který původem pochází z Japonska.
Použijte do polévek, omáček a pudinků, jimž dodává unikátní hladkou konzistenci.
Jde o škrob prvotřídní kvality, vytváří krásně hladké omáčky a krémy.
Tipy:
Základní příprava: Lžičku hrudek rozmíchejte v troše studené vody. Rozpuštěné kuzu vlijte do připravovaného jídla a za stálého míchání vařte asi minutu. Kuzu se z bílého změní na průhledné, v tu chvíli je hotové.
Hodí se na zahuštění omáček, polévek, krémů, zeleninových směsí.
Když vaříte dětem, můžete kuzu škrobem zahušťovat rozmixovanou zeleninu, rozvařené ovoce nebo ovocný kompot.
Nápoj s jablečnou šťávou: Vhodný při nemoci a únavě – lžičku kuzu rozpusťte v troše studené vody, pak přilijte šálek vody a za neustálého míchání chvilku povařte, dokud kuzu nezprůhlední, zchladlý nápoj má jemně rosolovitou konzistenci, přidejte do něj trochu čerstvě vymačkané jablečné šťávy nebo jablečného moštu
Hmotnost | 0.05 kg |
Produt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1428 kJ / 339 kcal |
Tuky | 0,0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Bílkoviny | 0,0 g |
Sacharidy | 84,0 g |
- z toho cukry | 0,0 g |
Vláknina | 0,5 g |
Sůl | 0,05 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.