Les fruits de paradis Datlový sirup BIO, 350g

Neohodnoceno
 
 

 

Datlový sirup patří k rostlinným sladidlům, které jsou považovány za zdravější alternativu řepného cukru. Z hlediska výživy je velmi hodnotný. Energii dodává tělu postupně, má příznivý vliv na trávení a zklidňuje nervový systém. Je velmi vhodný pro těžce pracující osoby, těhotné a kojící ženy, při rekonvalescenci po nemoci či nadlimitním stresu.

Dostupnost Skladem
Cena 81,30 Kč / ks bez DPH
93,50 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: datlový sirup Bio 

 

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65% vlhkost vzduchu)

Země původu: EU

Balení: 350 g

10_1

 

Složení

fruktóza 15 – 30 % glukóza 17 – 40 % sacharóza 3 – 34 % Datlový sirup má méně kalorií než klasický bílý cukr. Proto je považován za vhodnou součást racionálního jídelníčku.

Výroba

Datlový sirup se obvykle vyrábí extrakcí husté lepivé šťávy, která vznikne povařením vypeckovaných datlí. Přestože touto tepelnou úpravou ztratí datle určité procento živin, i tak zůstane ve výsledném sirupu spousta cenných látek zachováno. Datle jsou skvělým zdrojem vlákniny, minerálů jako je železo, draslík, hořčík, selen, měď, a v neposlední řadě také vitamínů skupiny B (B1, B5, tryptofan), vitamínu A a C. Nutriční odborníci současně poukazují na to, že datlový sirup oproti jiným rostlinným sladidlům obsahuje více draslíku a vápníku.

Vliv datlí na zdraví

- blahodárně působí na trávicí systém, jelikož obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu a různé druhy aminokyselin
- neobsahují cholesterol a mají velmi nízký obsah tuku
- jsou bohatým zdrojem bílkovin
- pomáhají při snižování LDL cholesterolu
- udržují zdravý nervový systém a zrak
- mají vysoký obsah železa, tudíž jsou účinné při léčbě anémie
- obsahují fluor, který zpomaluje proces tvorby zubního kazu
 

Využití

Datlový sirup má stejně tmavě hnědou barvu jako datle a příjemnou chuť i vůni. Konzistencí je hustší než med a jeho sladivost je poměrně vysoká (rozhodně sladší než pšeničný nebo rýžový sirup). V kuchyni se krásně doplňuje se sirupem javorovým a klidně v moučníku lze použít javorový i datlový v poměru 1:1.

Datlový sirup se hodí na cokoliv, co chcete osladit. Skvělý je na lívance, palačinky, do smoothie, na chia puding, ovesnou kaši, použít jej můžete na pečení různých moučníků. Měkkým nekynutým těstům dodává příjemnou měkkost a ještě větší nadýchanost. Báječně se hodí také k přípravě raw dezertů a ovocných salátů.

Hmotnost 0.35 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1133 kJ/ 271 kcal
Tuky 0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Bílkoviny 1,4 g
Sacharidy 66,0 g
- z toho cukry 63,0 g
Vláknina 0,5 g
Sůl 0,2 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.