Netopil Povidla švestková 250g

Neohodnoceno
 
 

Švestková povidla jsou vyrobena z vyzrálých plodů švestek bez přídavku cukru a konzervantů. Tento 100% přírodní produkt báječně chutná a navíc působí blahodárně na látkovou výměnu v těle. 

 
Dostupnost Skladem
Cena 63,40 Kč bez DPH
72,90 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:
Švestky bez přídavku cukru a konzervantů.

Skladování: V chladu a suchu.

Balení: 250 g

10_1

Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná v Čechách, na Moravě v Haliči (Polsku), Slovensku a Rakousku ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek.

Výroba

Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.

Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně též už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.

Užití

Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků). Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.

 

Hmotnost 0.25 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 921 kJ/ 220,1 kcal
Tuky
- z toho nasycené mastné kyseliny
Bílkoviny
Sacharidy
- z toho cukry
Vláknina
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.