Rinatura Kypřící prášek vinný kámen bez lepku 18g

Neohodnoceno
 
 

Kypřící směs bez lepku pro snadnou přípravu nadýchaného bezlepkového těsta. Vhodná pro třené, křehké, piškotové těsto a perník.

  • směs je bez lepku
  • snadná příprava nadýchaného bezlepkového těsta
  • pro třené, křehké, piškotové těsto a perník


Rádi pečete a ještě rádi zkoušíte nové recepty? Předpokladem úspěchu je zvládnout základní recepturu. Pokud potřebujete krásně nadýchané těsto, málokdy se obejdete bez kypřicího prášku. V případě, že musíte dodržovat přísnou bezlepkovou dietu, máme pro vás připravený bezlepkový kypřicí prášek do pečiva, díky čemuž se bude vaše bábovka, perník a další moučníky doslova rozplývat na jazyku.

Dostupnost Skladem
Cena 9,30 Kč bez DPH
10,70 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:
kukuřičný škrob*, vinný kámen 27%, hydrogenuhličitan sodný
*= Z kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: V chladu a suchu.

Balení: 18 g

10_1

Rinatura je jednou z nejstarších ekologických značek na německém trhu. V sortimentu této značky naleznete širokou škálu zdravých produktů. Rinatura vyniká šetrným zpracováním, aby veškeré zdraví prospěšné živiny zůstaly v produktech zachovány. Výrobky Rinatura jsou bez barviv, konzervantů a syntetických příchutí.

Kypřicí prášek

Kypřicí prášek (též prášek do pečiva či slangově zkráceně prdopeč) je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva, například muffinů, koláčů, vdolečků nebo piškotů. Kypřicí prášek funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí, čímž vznikají v těstě bublinky a to se tak nakypřuje. Používá se místo droždí v případech, kdy není žádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek nebo pokud těsto není dost elastické, aby udrželo bublinky plynu déle než několik minut.

Náhrada v receptech:

Kypřicí prášek je obecně jen jedlá soda smíšená s kyselinou, proto lze k simulaci komerčních kypřicích prášků použít mnoho směsí různých kuchyňských kyselin se sodou. Ocet (zředěná kyselina octová), zvláště bílý, se také často používá jako okyselovadlo při pečení. Například mnoho tradičních receptů na čokoládový koláč obsahuje jednu nebo dvě polévkové lžíce octa. Pokud recept obsahuje podmáslí nebo jogurt, lze použít sodu bez přídavku vinného kamene (hydrogenvinanu draselného) nebo s jeho menším množstvím. Také lze část kapaliny v receptu nahradit citronovou šťávou, která dodá potřebnou kyselost pro reakci s jedlou sodou.

Hmotnost 0.02 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1117 kJ/ 263 kcal
Tuky 0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Bílkoviny 0,2 g
Sacharidy 65,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 0,0 g
Sůl 15,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.