Shitake 50g

Neohodnoceno
 
 

Sušené Shii-Take - Houževnatec jedlý.

Shitake má příjemnou chuť a masitou konzistenci, takže se jedná o vynikající náhražku masa. Velmi populární je tedy mezi vegetariány a vegany, a to i díky vysokému obsahu bílkovin. Hodí se ovšem také do tradičních houbových pokrmů.

Dostupnost Skladem
Cena 53,40 Kč bez DPH
61,40 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:
sušené Shii-Take 

Skladování: V temnu a suchu.

Balení: 50 g

10_1


Léčivé účinky

Shitake má výtečné antioxidační vlastnosti, takže dokáže zpomalit stárnutí a jedná se o účinnou prevenci proti ateroskleróze, tedy kornatění tepen. Díky vlivu na metabolismus tuků její konzumace pomáhá také se snižováním hladiny cholesterolu v krvi a pozitivně působí na krevní tlak. Navíc se podílí i na zlepšení imunity organismu. Chrání tedy před propuknutím mnoha nemocí, a to včetně závažných civilizačních chorob, které sužují současné lidstvo.

Často se dokonce mluví a píše o tom, že shitake dokáže preventivně působit i proti nádorovým onemocněním. Tato původně japonská houba je přitom doporučována i v případě, že už rakovina propukla, neboť umí snižovat negativní účinky chemoterapie a dalších forem léčby. Shitake se navíc  podílí na správném fungování jater a trávící soustavy, a to včetně vylučování. V neposlední řadě dokáže pomoci rovněž s problémy pohybového aparátu, tedy např. při revmatismu.

Shitake na mnoho způsobů

Shitake má příjemnou chuť a masitou konzistenci, takže se jedná o vynikající náhražku masa. Velmi populární je tedy mezi vegetariány a vegany, a to i díky vysokému obsahu bílkovin. Hodí se ovšem také do tradičních houbových pokrmů. Jinak ji lze využít mnoha způsoby, protože ji můžete dusit, smažit a grilovat, hodí se jako přísada do polévek, omáček, salátů anebo k těstovinám. Vzhledem k tomu, že shitake zasytí, ale netloustne se po ní, lze ji doporučit rovněž při různých dietách.

Recept na rychlou omáčku ze shitake: bude vám stačit zhruba 50 g houby, kterou pokrájíte a následně s olejem či máslem vložíte do misky. V „mikrovlnce“ pak necháte shitake necelých 5 minut změknout. Potom dáte do hrnce, přidáte mouku, 150 ml mléka (klidně i sojového) a pár minut povaříte. Omáčka se hodí jak k masu, tak k sóje.

Hmotnost 0.08 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1124 kJ/ 269 kcal
Tuky 1,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 17,0 g
Sacharidy 31,0 g
- z toho cukry 6,8 g
Vláknina 0,0 g
Sůl 0,15 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.