Vločky jáhlové inst. 300g

Neohodnoceno
 
 


Jáhlové vločky - vhodné do jogurtů nebo například na přípravu müsli.

Dostupnost Skladem
Cena 25,50 Kč bez DPH
29,30 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: 
100 % vločky jáhlové

Balení: 300 g

10_1

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale naštěstí postupně změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.

První volba pro rychlé a jednoduché kaše! Stačí zalít horkou vodou a nechat nabobtnat. Zahustí polévky a zpestří domácí müsli.

Využití:

Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem

Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně

Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami

Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného

Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě

Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte dle chuti.

Hmotnost 0.4 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1540 kJ / 364 kcal
Tuky 4,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Bílkoviny 11,0 g
Sacharidy 69,0 g
- z toho cukry 4,0 g
Vláknina
Sůl 0,008 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.