POSLEDNÍ ŠANCE PŘED ZDRAŽENÍM: Mandle za 169Kč/kg. Do 1.7..// Želé bonbóny za 99Kč/kg Do vyprodání.

Coffeespot Etiopie Sidamo washed

Neohodnoceno
 
  • 1 z 5
 

Doba pro doručení prosím počítejte 3-5 dnů. Objednáváme každý den, vždy čerstvou kávu, přímo ve výrobě.

Káva z oblasti proslulé těmi nejlepšími zrnky, které ukrývají typický cistrusový profil. Svěžest doplňují tóny květin a hořká čokoláda

Cena od 152 Kč bez DPH
od 170 Kč / ks
Kategorie Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy
Zvolte variantu
1180 etiopie sidamo washed Množství: 250 g Skladem - E-SHOP 170 Kč / ks
152 Kč bez DPH
   
1180 1 etiopie sidamo washed Množství: 500 g Skladem - E-SHOP 330 Kč / ks
295 Kč bez DPH
   
1180 2 etiopie sidamo washed Množství: 1000 g Skladem - E-SHOP 645 Kč / ks
576 Kč bez DPH
   
 

Detailní popis produktu

Všechna kávová zrnka Etiopie Sidamo washed mají jedinečný původ. Káva Sidamo je proslulá svým jasným citrusovým profilem s nádechem květin.

 

Chuť Citrusy, květiny, hořká čokoláda
Druh 100% Arabica
Stupeň pražení 2 - Střední Stupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň pražení
Kyselost Vysoká
Země původu Etiopie káva
Metoda zpracování Plně promyté / washed, ruční sběr
Odrůda kávy Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom
Nadmořská výška 1950m

O kávě

  • Proces zpracování: Farmáři ručně vytřídí nezralé a přezrálé kávové třešně, než se přikročí k dalšímu zpracování. Pomocí rozvlákňovače se odstraní slupky a dužina. Poté jsou kávová zrna namočena po dobu asi 8 hodin v čisté vodě v betonových nádržích.
  • Sušení: Po máčení probíhá předsušení ve stínu po dobu asi 6 hodin. Dále následuje sušení na slunci na afrických postelích nebo pytlovině, které trvá asi 10 dní. V noci a v poledních hodinách se káva chrání plachtami.

etiopie-kava

etiopie-kava1

O farmě

Sidamo je nejproduktivnější region produkující kávu v Etiopii. Do roku roku 1995 to byla samostatná provincie. V současné době je oblast rozdělena na administrativní oblasti SNNPR, Somálsko a Oromia.

Pěstitelské mikroregiony kávy Guji a Yirgacheffe se nacházejí také v Sidamu, ale jsou uváděny na trh pod jejich vlastním jménem.

Jak připravit kávu Etiopie Sidamo washed?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).

 

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: