Lněný olej lisovaný za studena, nerafinovaný 250ml

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 
Expirace 30.5.2020
 
Lněný olej s vyváženým poměrem omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin.
 
Nerafinovaný, sedimentovaný a jednou filtrovaný lněný olej vhodný pro přípravu a dochucování jídel.
 
Není vhodný pro teplou kuchyni.

Dostupnost Skladem
Cena 86,10 Kč / ks bez DPH
99 Kč / ks    
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

 20190821_190432_0000

Složení: nerafinovaný lněný olej 100%

Způsob výroby: Olej je vyráběn mechanickým lisováním semínek metodou za studena. Teplota oleje vytékajícího z lisu se pohybeje do 35 ºC a tak si olej uchovává všechny své látky v nepoškozeném stavu. Takto vylisovaný olej následně sedimentuje pak se přefiltruje a ještě jednou sedimentuje.


Obsah látek v oleji:
složení mastných kyselin (triglyceridů):
Nasycené mastné kyseliny (SAFA):
kyselina palmitová: 4 - 6 %
kyselina stearová: 1 - 2,5 %
Mononenasycené mastné kyseliny (MUFA):
kyselina olejová: 15 - 25 %,
Polynenasycené mastné kyseliny (PUFA):
kyselina linolová (označovaná také jako omega-6): 18 - 28 %
kyselina α linolenová (označovaná také jako omega 3): 45 - 55 %
 
Některé prospěšné účinky nenasycených mastných kyselin:
“Kyselina linolová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.”
“Kyselina α-linolenová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.”
“Nahrazení nasycených tuků nenasycenými tuky ve stravě přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi” (Nařízení Komise (EU) č. 432/2012) (2)
 
Teplota skladování: do 8 ºC. Při této teplotě vydrží minimálně 4 měsíce.

 

Hmotnost 0.4 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie
Tuky
- z toho nasycené mastné kyseliny
Bílkoviny
Sacharidy
- z toho cukry
Vláknina
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.