Amylon Citronový cukr BIO 20g
Popis
Složení: bio třtinový cukr, bio sušená citronová kůra mletá (2,5 %), citronové aroma. Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Balení: 20 g
Bio citronový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku šlo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyní zase vrací.
Tento citronový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON.
Využití v kuchyni:
pečení - citronovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky, zvýrazní chuť kynutých, třených a piškotových těst
krémy - i studené dezerty můžete provonět citronovým cukrem
zmrzlina - citronovou zmrzlinu chuťově ještě zvýrazníte citronovým cukrem
nápoje - citronový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i do chladivého koktejlu
Hmotnost | 0.025 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1 673 kj/ 394 kcal |
Tuky | 0,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sacharidy | 98,2 g |
- z toho cukry | 96,2 g |
Vláknina | |
Sůl | 0,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.