Čočka

Na rozdíl od ostatních luštěnin čočka jedlá není náročná na přípravu. Máčí se o poznání kratší dobu a rychlejší je i vaření, hlavně u loupaných variant. Ideální je podávat ji s obilovinami pro větší zhodnocení rostlinné bílkoviny. Doporučujeme ji vyzkoušet s jáhly, quinoou nebo po vzoru Indů s rýží. Čočku můžete využít také do salátů, polévek a nebo nádivek, skvěle však chutná také s masem –⁠ podle toho, jaký druh čočky zvolíte, ji můžete servírovat k rybám, drůbeži či zvěřině.

Pro svůj vysoký obsah bílkovin je čočka oblíbená u vegetariánů a veganů, je však také skvělým zdrojem minerálů, vitamínů B1, B6 a vlákniny.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 2 - 24 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 2 - 24 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.