Čočka
Na rozdíl od ostatních luštěnin čočka jedlá není náročná na přípravu. Máčí se o poznání kratší dobu a rychlejší je i vaření, hlavně u loupaných variant. Ideální je podávat ji s obilovinami pro větší zhodnocení rostlinné bílkoviny. Doporučujeme ji vyzkoušet s jáhly, quinoou nebo po vzoru Indů s rýží. Čočku můžete využít také do salátů, polévek a nebo nádivek, skvěle však chutná také s masem – podle toho, jaký druh čočky zvolíte, ji můžete servírovat k rybám, drůbeži či zvěřině.
Pro svůj vysoký obsah bílkovin je čočka oblíbená u vegetariánů a veganů, je však také skvělým zdrojem minerálů, vitamínů B1, B6 a vlákniny.
Nejprodávanější
-
ARAX Čočka červená loupaná celá FOTBAL 500 g – Skladem35 Kč
Červená čočka celá, loupaná je zbavená slupky, tudíž nenadýmá, nemusí se...
31 Kč bez DPH -
ARAX PS Čočka červená loup. a pohanka 160 g – Skladem22 Kč
Polévková směs s čočkou červenou a pohankou se velmi rychle připravuje....
20 Kč bez DPH -
ARAX Čočka černá Beluga 300 g – Skladem35 Kč
Čočka černá beluga je také nazývána jako „kaviár“ mezi luštěninami,...
31 Kč bez DPH
Stránka 1 z 1 - 19 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 19 položek celkem