Čočka
Na rozdíl od ostatních luštěnin čočka jedlá není náročná na přípravu. Máčí se o poznání kratší dobu a rychlejší je i vaření, hlavně u loupaných variant. Ideální je podávat ji s obilovinami pro větší zhodnocení rostlinné bílkoviny. Doporučujeme ji vyzkoušet s jáhly, quinoou nebo po vzoru Indů s rýží. Čočku můžete využít také do salátů, polévek a nebo nádivek, skvěle však chutná také s masem – podle toho, jaký druh čočky zvolíte, ji můžete servírovat k rybám, drůbeži či zvěřině.
Pro svůj vysoký obsah bílkovin je čočka oblíbená u vegetariánů a veganů, je však také skvělým zdrojem minerálů, vitamínů B1, B6 a vlákniny.
Nejprodávanější
-
ARAX PS Čočka červená loup. a pohanka 160 g – Skladem22 Kč
Polévková směs s čočkou červenou a pohankou se velmi rychle připravuje....
20 Kč bez DPH -
ARAX Gurmánská čočka, směs 300 g – Skladem39 Kč
Čočková směs namíchaná dle naší originální receptury. Správně vyváženým...
35 Kč bez DPH
Stránka 1 z 1 - 19 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 19 položek celkem