Čočka
Na rozdíl od ostatních luštěnin čočka jedlá není náročná na přípravu. Máčí se o poznání kratší dobu a rychlejší je i vaření, hlavně u loupaných variant. Ideální je podávat ji s obilovinami pro větší zhodnocení rostlinné bílkoviny. Doporučujeme ji vyzkoušet s jáhly, quinoou nebo po vzoru Indů s rýží. Čočku můžete využít také do salátů, polévek a nebo nádivek, skvěle však chutná také s masem – podle toho, jaký druh čočky zvolíte, ji můžete servírovat k rybám, drůbeži či zvěřině.
Pro svůj vysoký obsah bílkovin je čočka oblíbená u vegetariánů a veganů, je však také skvělým zdrojem minerálů, vitamínů B1, B6 a vlákniny.
Nejprodávanější
-
ARAX PS Čočka červená loup. a pšen. Kroupy 160 g – Skladem22 Kč
Směs červené čočky a pšeničných krup je skvělou kombinací pro polévku na...
19 Kč bez DPH -
ARAX Čočka červená půlená 500 g – Skladem39 Kč
Červená čočka loupaná se nemusí namáčet, přesto je rychle uvařená (15...
34 Kč bez DPH -
ARAX Čočka žlutá loupaná celá FOTBAL 500 g – Skladem38 Kč
Žlutá čočka je oloupaná a očištěná hned po sklizni. Má příjemně jemnou...
33 Kč bez DPH -
ARAX Čočka velkozrnná 500 g – Skladem34 Kč
Čočka, která patří neodmyslitelně k tradiční české kuchyni. Především...
30 Kč bez DPH
Stránka 1 z 1 - 19 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 19 položek celkem