Fazole

Fazole jsou plné bílkovin, zdravých tuků, vlákniny, vitamínů a nechybí jim ani minerální látky – draslík, hořčík, zinek, vápník, měď a železo. Díky svému složení jsou fazole výživovou bombou, která je navíc známá svým působením proti civilizačním chorobám. Fazole totiž mohou pomoci snižovat krevní tlak a cholesterol a přispívat ke správné funkci srdce a cév.

V kuchyni je můžete využít snad na tisíc způsobů, vždy však myslete na to, že by se měly vařit s kořením (saturejka, kmín, majoránka), které pomůže zabránit nadýmání. Skvělé jsou do polévek, jako příloha a nebo na výrobu vegetariánských karbanátků a placiček. Podobně jako cizrnu je můžete využít i na přípravu sladkých dezertů, třeba fazolového brownies.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 28 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 28 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.