Amylon Vanilkový cukr BIO 8g

 
 

 

Zvýrazněte chuť kynutých, třených a piškotových těst BIO vanilkovým cukrem. Kvalitní surovina je vyrobena pouze z třtinového cukru a BIO vanilky.

Dostupnost Skladem
Cena 10 Kč bez DPH
11 Kč    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: Cukr třtinový*, bourbon vanilka mletá (min. 1,5 %). Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

 Balení: 8 g 

 10_1

BIO vanilkový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Neobsahuje syntetické aroma, ale rozdrcené vanilkové lusky. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Tento vanilkový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON

Využití v kuchyni:

pečení - vanilkovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky

krémy - i studené dezerty můžete provonět vanilkou

kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, můžete ji navrch zasypat ještě vanilkovým cukrem

zmrzlina - oblíbenou vanilkovou zmrzlinu máte s vanilkovým cukrem hotovou raz dva

nápoje - vanilkový cukr přinese novou chuť jak do horkého čaje, tak i do chladivého koktejlu

Vanilkový x vanilínový cukr

Pokud budete mít tyto dva produkty ochutnat, nejspíš vůbec nepoznáte který je který. To je taky důvod, proč většina spotřebitelů mezi těmito dvěma produkty nehledá rozdíl. Možná ale vanilínový cukr přestanete používat ve chvíli, kdy se dozvíte něco o tom, jak se vlastně získává. Vanilka patří mezi jedno z nejdražších koření na světě, a protože se lidé snaží vymýšlet stále více nových věcí s jasným cílem ušetřit, přišel na trh vanilínový cukr. Vanilínový cukr obsahuje látku ethylvanilín, která se vyrábí uměle, a to z uhlí nebo z ropy. Častěji se setkáváme s druhou variantou a to díky tomu, že získat tuto látku z ropy je mnohem jednodušší a právě také levnější. Až tedy budete příště stát u regálů s vanilínovými cukry, nákup si dobře rozmyslete. O trochu lépe jsou na tom se svým složením cukry vanilkové. Ale i zde ve složení často najdete spoustu zbytečných látek, které v takovém produktu zkrátka nemají co dělat. Vanilkový cukr je na to podstatně lépe a nejkvalitnější je právě použití bio vanilkového cukru.

Hmotnost 0.011 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1692 kJ/ 398 kcal
Tuky 0,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 0,1
Sacharidy 98,9 g
- z toho cukry 98 g
Vláknina
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: