POSLEDNÍ DEN DOPRAVY za 19Kč. // Tyčinky 1+2 ZDARMA. Poslední balíček skladem.

11 tipů na firemní vánoční dárky, které potěší klienty i zaměstnance

Pokud patříte k těm, kteří na konci každého roku mají pro klienty a zaměstnance připraveny firemní vánoční dárky, dobře děláte. Je totiž prokázáno, že i drobná pozornost může pozitivně ovlivnit vnímání vaší firmy, posílit důvěru a utužit vztahy. Aby však vánoční firemní dárky zafungovaly tak, jak mají, a doopravdy potěšily, musíte si dát záležet na jejich výběru. Podle PPAI (Promotional Products Association International) si totiž až 72 % příjemců reklamních předmětů a dárečků spojuje jejich kvalitu s reputací společnosti, od které je dostali. Pro lepší orientaci v nepřeberném množství vánočních dárků pro firmy jsme připravili 11 tipů na firemní vánoční balíčky či jiné drobnosti, které můžete věnovat jak klientům, tak i zaměstnancům.

vanocni-darky-pro-zamestnance

Jak vybrat firemní dárky na Vánoce?

Než prozradíme konkrétní tipy na firemní vánoční dárky, musíme zmínit jedno základní pravidlo – pokud výběr vánočních dárku pro firmu padl právě na vás, vsaďte na předměty, kterými se lidé budou chtít pochlubit. Může jít klidně o drobnost, důležitý je nápad nebo emoce.

Ve snaze potěšit obdarovaného můžete snadno zapomenout na vlastní značku. Logo firmy by však rozhodně nemělo chybět – minimálně v podobě samolepky na krabičce. U větších vánočních dárků pro firemní zákazníky pak může být vytištěno i na dárku samotném.

Vybíráte-li dárky pro zaměstnance, komunikujte s nimi a zkuste zjistit, co dělají rádi ve volném čase nebo co jim chutná. Vycházet můžete také ze společných akcí. Pokud na žádné služební cestě večer nechybí sklenička prosecca a slané mandličky, máte drobnou pozornost vymyšlenou v podstatě bez práce.

firemni-vanocni-darky

1. Navoďte vánoční atmosféru

Propisky a deštníky jsou praktické, a když je zaměstnancům darujete, zřejmě neurazíte, ale ani nenadchnete! Proto tento rok vsaďte na firemní vánoční dárky, ze kterých ta pravá atmosféra sálá na míle daleko – medové perníčky s logem a přáním krásných svátků. Je jedno, jestli je využijete jako milý doplněk k větším firemním vánočním balíčkům, nebo je rozdáte samostatně (třeba jako drobnou pozornost na vánočním večírku).

Garantujeme vám, že tenhle firemní vánoční dárek rozhodně v koši neskončí. Perníčky jsou krásnou vánoční dekorací, která bude na pracovním stole příjemnou připomínkou toho, že se pomalu ale jistě blíží svátky klidu a pohody.

Tip: Chcete originální vánoční dárek pro klienty v podobě medových perníčků? Prohlédněte si náš katalog!

krabicka-s-pernicky

2. Darujte něco dobrého

U drobných pozorností ještě chvíli zůstaneme. Pokud zaměstnancům a obchodním partnerům neplánujete kupovat drahá pera, luxusní alkohol nebo kožený diář, ale chcete je alespoň symbolicky potěšit, darujte jim oříšky nebo pralinky. Výběr je opravdu široký – od malé vánoční krabičky s chutnými mandličkami až po větší boxy s kombinací různých typů slaných či sladkých oříšků.

Dobroty zkrátka vždy udělají radost a jsou-li darované v krásné krabičce, jde o vánoční firemní dárek, který se rozhodně vryje do paměti.

3. Praktické dárky potěší

Když vybíráte originální vánoční dárky pro klienty, nenechte se unést a myslete na to, že důležitá je i praktičnost. Určitě nechcete darovat něco, co skončí na dně šuplíku. Hezkou pozorností, která najde využití jak doma, tak i v kanceláři, je vánoční balíček s čajem a medem. Jen málokdo v chladných měsících odolá lahodnému šálku horkého čaje, takže pravděpodobnost, že tento dárek nenajde u obdarovaného využití, je opravdu mizivá.

Ke kvalitnímu čaji navíc můžete přibalit také hrnek, ideálně s vaším logem. Podle amerického distributora reklamních produktů PROmotion Marketing, LLC totiž takový firemní hrneček může být mnohem efektivnější než reklama v rádiu. Lidé si ho snadno spojí s vaší značkou a mají ho neustále na očích – často i při práci v kanceláři.

Tip: Vyberte si balíček s čajem z našeho katalogu.

4. Kalendář, ideální dárek na konec roku

S inspirací na praktické vánoční firemní dárky ještě ani zdaleka nekončíme. Přelom roku je totiž perfektní příležitostí k darování kalendáře, jak jinak než s logem vaší firmy. Podle ASI central může firemní kalendář za celou dobu svého používání vygenerovat až 850 impresí (imprese je ve světě marketingu jednotkou zobrazení určitého reklamního prvku). A to jde o produkt, který má životnost pouze jeden rok. Představte si, že byste svým klientům, dodavatelům nebo zaměstnancům mohli věnovat nekonečný kalendář – počet impresí by se mnohonásobně zvýšil. S praktickým dřevěným kalendářem žádný problém! Tenhle dárek s největší pravděpodobností využije opravdu každý, navíc na denní bázi, takže si můžete být jisti, že obdarovaný si na vás každý den vzpomene.

5. Kosmetické balíčky i pro pány

I když by se mohlo zdát, že balíčkem kosmetiky potěšíte především ženy, opak je pravdou. Sůl či olej do koupele s příjemnou vůní ocení i pánové. A to především, pokud na ně dopadne předvánoční stres. Voňavá vana je skvělou cestou, jak se trochu odreagovat a přijít na jiné myšlenky. Hodit se může také krém na ruce, který je v chladných měsících nepostradatelným doplňkem bez ohledu na pohlaví.

Tip: Při výběru kosmetiky vsaďte na kvalitu. V našich firemních vánočních balíčcích najdete přírodní kosmetiku Kneipp, která má více než 130letou tradici. První výrobky do koupele firma uvedla na trh už v 70. letech 20. století.

darkovy-balicek-kosmetika

6. Něco ostřejšího

Oblíbeným vánočním dárkem pro klienty je také alkohol. Jak ale vybrat, abyste nešlápli vedle? Rozhodně zapomeňte na značky, na které narazíte v každé menší večerce. Zvolte raději produkty od lokálních českých výrobců. Dobrou volbou může být pálenka, na Moravě určitě neurazíte kvalitní slivovicí, potěší však také likér nebo dobré víno.

Sáhnout můžete jak po miniaturách s objemem 0,05 l v malém vánočním balíčku, tak také po klasických lahvích, nejlépe v kombinaci se skleničkami, na kterých by nemělo chybět vaše logo.

7. Vánoční trhy v pohodlí domova

Tvrdý alkohol nemusí být vždy tím pravým dárkem. Pokud obdarovaného moc dobře neznáte, bezpečnější variantou je zvolit sadu na přípravu punče či svařáku – klidně i v nealko variantě. Také v tomto případě doporučujeme vybrat balíček s potištěným hrníčkem, který bude milou (a praktickou) připomínkou po zbytek roku.

darkova-krabicka

8. Dárkové koše vyměňte za dřevěné bedýnky

Mezi tradiční firemní dárky na Vánoce patří bezesporu různé koše plné potravin. Pokud však chcete, aby vaše vánoční dárky pro zákazníky tento rok působily luxusněji, vyměňte koš za dřevěnou bedýnku. Obsah může být různý, rozhodněte se podle toho, koho se chystáte obdarovat. Sázkou na jistotu je bedýnka plná dobrot, některé klienty však může potěšit i dobré prosecco nebo třeba Tatratea – originální bylinný likér ze Slovenska.

Tip: Další variantou, jak darovat potraviny, mohou být také dárkové boxy. Sestavili jsme pro vás hned několik různých variant, abychom vám ulehčili práci s kombinováním jednotlivých dobrot.

9. Klasický firemní dárek pro zákazníky – diář a pero

Někdy se zkrátka vyplatí sáhnout po tom, co je léty prověřené. Diář a luxusní pero jsou sázkou na jistotu, my doporučujeme přidat k nim také sekt nebo prosecco, protože věříme, že vánoční dárky pro zákazníky by neměly být jen o práci. Určitě se nebojte toho, že v dnešní digitální době už nikdo rukou nepíše. Použití diáře a pera totiž na rozdíl od zapisování do počítače napomáhá k tomu, aby si člověk své poznámky lépe pamatoval. Podle některých vědců to však není ani zdaleka vše! Psaní na papír prý také zlepšuje kritické myšlení.

10. Na kafíčko…

Také se vám občas stává, že z firemní kuchyňky záhadně mizí hrnečky a podšálky? Určitě nejste sami! Občas se nějaký kousek rozbije, jindy ho kolegové zapomenou ve sdílených prostorách a už se nikdy nevrátí. Sada hrnečků na kafíčko je proto perfektním dárkem. Najde své využití v každé kanceláři, a navíc bude stále na očích, protože hrneček s kávou má čestné místo téměř na každém pracovním stole. My jsme do balíčku navíc přidali dvě krabičky dobrot, aby si obdarovaní mohli k dobré kávě vychutnat také něco sladkého.

darkova-sada-na-kavu

11. Vybíráte na poslední chvíli? Zachrání vás poukazy!

Pokud náhodou vánoční dárky pro zákazníky či zaměstnance nestihnete vyřešit včas, zachrání vás dárkové poukazy. Pořiďte třeba ty naše! Důležité je, aby si obdarovaný mohl vybrat z širokého sortimentu. U nás to jsou mimo naše milované ořechy také jiné zdravé dobroty, od tyčinek přes sušenky až po chipsy. Nechybí ani zdravé potraviny, doplňky stravy a velký výběr kosmetiky. Dárkové poukazy vám zašleme poštou připravené v krásných obálkách, v případě, že vás tlačí čas, můžete si je objednat také v elektronické formě.

Zaujaly vás naše tipy na vánoční dárky pro firemní zákazníky, dodavatele či zaměstnance? Prohlédněte si náš katalog a vyberte si, čím letos potěšíte ty, kteří jsou pro vaše podnikání nejdůležitější. Vlastní obaly vám připravíme už od jednoho kusu a umíme také firemní vánoční dárky na míru. Kontaktujte nás na e-mailu pisklak@nutsman.cz a společně najdeme to nejlepší řešení!