POZOR: Tyčinky 1+2 ZDARMA míří do finále. Brzy bude vyprodáno. Tak nezmeškejte a moc děkujeme za pomoc v neplýtvání. Jste úžasní.

RECEPT: Masový šneci. Tentokrát na slano.

Vážení příznivci kulinářských dobrodružství a všichni, kdo máte rádi chuťově bohatá a originální jídla, dnes je pro vás připraven opravdový lahůdkový zážitek. Zapomeňte na chvíli na sladké pečení a nechte se unést kouzlem pikantních masových šneců, kteří jsou ideální nejen jako chutný oběd či večeře, ale i jako originální pohoštění pro vaše hosty. S připraveným receptem, který vám nyní představím, si v kuchyni užijete nejen spoustu zábavy při přípravě, ale také úžasný pocit z prvního sousta této masové delikatesy. Pojďme společně odhalit, jak na tyto šťavnaté pochoutky, které vás jistě nadchnou svojí neotřelou chutí a jednoduchostí přípravy. Připravte si vařečky a pekáč, začínáme!

NUTSMAN Blog slaný šnek BLOG 1

Ingredience 

🍄200g špaldové mouky
🍄100g hladké mouky
🍄150ml mléka
🍄70g ghee
🍄30g xylitolu
🍄20g droždí
🍄1 vejce
🍄1PL citrónové kůry
🍄2g soli
 
NÁPLŇ
🍄šunka
🍄gouda
🍄sugo
🍄česnek, tacos koření, chilli

Postup

👉 připravíme si kvásek, do misky rozdrobíme droždí, přidáme polovinu xylitolu a polovinu vlažného mléka a zamícháme. Než kvásek vzejde, připravíme si zbylé suroviny do mísy. Za cca 10minut přidáme kvásek a hněteme do hladkého těsta. Těsto přikryté utěrkou dáme na teplé místo, přibližně na hodinu, kynout.

👉 z těsta vyválíme obdélník, potřeme sugem, posypeme kořením, poklademe šunkou a sýrem, zamotám. Nakrájíme na kolečka 2cm široké, vyskládáme na pekáček, potřeme vejcem a můžeme posypat sezamem nebo mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 15-20minut.

Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN