RECEPT - Dýňová polévka

Ingredience:
 
(na cca 4 porce)
 
  • 1/2 střední dýně Hokaido,
  • 1 cibule,
  • olivový olej,
  • kari koření
  • 1 litr vody nebo zeleninového vývaru,
  • 1/2 plechovky kokosového mléka,
  • sůl,
  • pepř,
  • dýňová semínka.
 
Postup:
 
  1. Z dýně vydlabeme semínka nakrájíme na větší kousky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na 30 min na 200 °C do trouby.
  2. Mezitím si na pánvičce osmahneme cibulku a lehce zaprášíme kari kořením.
  3. Kousky dýně přendáme do hrnce zalijeme vroucí vodou (nebo vývarem) a přivedeme k varu.
  4. Přidáme cibulku s kari a 5 min povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a kokosovým mlékem - již nevaříme.

Na naservírovanou polévku přidáme krutonky a opražené dýňová semínka.
 
Kdo má rád pikantnější, může přidat najemno nakrájenou chilli papričku, kterou lehce opraží s cibulkou.
 
 
Dobrou chuť přeje tým Nutsman
 
Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep
 
IMG_20191005_164003
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.