Ingredience:
(Na cca 4porce)
1/2 střední dýně Hokaido
1 cibuli
Olivový olej
Kari koření
1litr vody nebo zeleninového vývaru
1/2 plechovky kokosového mléka
Sůl, pepř
Dýňová semínka
(Na cca 4porce)
1/2 střední dýně Hokaido
1 cibuli
Olivový olej
Kari koření
1litr vody nebo zeleninového vývaru
1/2 plechovky kokosového mléka
Sůl, pepř
Dýňová semínka
Postup:
Z dýně vydlabeme semínka nakrájíme na větší kousky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na 30min na 200° do trouby.
Mezitím si na pánvičce osmahneme cibulku a lehce zaprášíme kari kořením.
Kousky dýně přendáme do hrnce zalijeme vroucí vodou (nebo vývarem) a přivedeme k varu.
Přidáme cibulku s kari a 5min povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a kokosovým mlékem - již nevaříme.
Z dýně vydlabeme semínka nakrájíme na větší kousky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na 30min na 200° do trouby.
Mezitím si na pánvičce osmahneme cibulku a lehce zaprášíme kari kořením.
Kousky dýně přendáme do hrnce zalijeme vroucí vodou (nebo vývarem) a přivedeme k varu.
Přidáme cibulku s kari a 5min povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a kokosovým mlékem - již nevaříme.
Na naservírovanou polévku přidané krutonky a opražené dýňová semínka.
Kdo má rád pikantnější může přidat najemno nakrájenou chilli papričku, kterou lehce opraží s cibulkou.
Dobrou chuť přeje tým Nutsman
Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep
Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep
