Kdo by neměl rád poctivé kynuté Honzovy buchty? My je považujeme za poklad naší české kuchyně. Ať už je naplníte ořechovou směsí, mákem či tvarohem, nešlápnete vedle. Přestože jejich příprava zabere trochu více času, určitě to stojí za to! Buchtami nepohrdne žádná návštěva a pokud si je přibalíte jako svačinu na výlet, zvládnou téměř bez újmy i strastiplnou cestu.
PŘÍPRAVA BUCHET
- 350g hladké špaldové mouky
- 10g droždí
- 1 vejce
- 55g ghí
- 100ml mandlového mléka
- 60g cukru
- 2g soli
Mléko s ghí ohřejeme na vlažnou směs. Všechny suroviny smícháme na hladké těsto. Dáme do temna a tepla na 1,5 hodiny kynout.
NÁPLŇ:
- 100g nastrouhané 90% čokolády
- 100g lískooříškové mouky
- 2 vejce
Všechny ingredience na náplň smícháme.
Těsto vyválíme na placku, vykrojíme si cca 10 koleček, do kterých rozdělíme na prostředek směs. Zamotáme a poklademe spoji směrem dolů na plech. Takto necháme ještě 30 minut kynout. Pak můžete, ale nemusíte potřít ghí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C cca 30 minut.