RECEPT - Likér

Ingredience

250ml mandlového mléka

250ml kokosového mléka

skořice

muškátový oříšek

vanilkový extrakt

3 žloutky

500ml rumu

 

Vanilkový:

o jeden žloutek navíc

Kakaový:

3PL raw kakaa

Čokoládový:

50g 90% vysokoprocentní čokolády

 

Postup:

Smícháme mandlové a kokosové mléko, přidáme koření a 5 minut na mírném plameni necháme probublávat. Žloutky vložíme do větší misky a pomocí metličky je vyšleháme. Podle příchuti přidáme danou ingredienci. Horkou směs poté po lžících přidáváme do žloutků, po každé lžíci směs promícháme. Na konec celou směs vložíme zpátky do kastrůlku a cca 10 minut prohříváme nesmí se vařit. Pak přimícháme rum a necháme pomalu zchladnout.

Dobrou chuť přeje tým Nutsman

IMG_9355