Začal podzim, a tak je tu opět čas hustých polévek, které zahřejí a zasytí.
Zeleninový krém s kešu ořechy
Ingredience:
2 lžíce ghí
1/2 cibule
2 stroužky česneku
300 g mrkve
150 g brambor
1,2 litru vody nebo vývaru
100 g kešu ořechů
100 g slunečnicových semínek
sůl nebo polévkové koření bez glutamátů
Postup:
1. Do hrnce vložíme ghí a nakrájenou cibuli, kterou osmahneme.
2 Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
3. Opékáme asi 3 minutky, poté přidáme brambory a zalijeme vodou.
4. Vaříme do změknutí zeleniny, cca 20 minut.
5. Mezitím si na suché pánvi orestujeme kešu ořechy a slunečnicová semínka.
6. Jakmile je polévka dovařená, rozmixujeme a dochutíme solí a domácí vegetou (nebo kupovanou bez glutamátů)
7. Před podáváním přidáme opražené kešu ořechy a semínka.
Dobrou chuť přeje tým Nutsman
Děkujeme za spolupráci : http://detemzdrave.blogspot.com/