Zeleninový krém s kešu ořechy

Začal podzim, a tak je tu opět čas hustých polévek, které zahřejí a zasytí


 
Zeleninový krém s kešu ořechy
 

Ingredience:
 
2 lžíce ghí
1/2 cibule
2 stroužky česneku
300g mrkve
150g brambor
1,2 litru vody nebo vývaru
100g kešu ořechů
100g slunečnicových semínek
sůl nebo polévkové koření bez glutamátů


 
Postup:
 
1. Do hrnce vložíme ghí a nakrájenou cibuli, kterou osmahneme.
2 Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
3. Opékáme asi 3 minutky, poté přidáme brambory a zalijeme vodou.
4. Vaříme do změknutí zeleniny, cca 20 minut.
5. Mezitím si na suché pánvi orestujeme kešu ořechy a slunečnicová semínka.
6. Jakmile je polévka dovařená, rozmixujeme a dochutíme solí a domácí vegetou (nebo kupovanou bez glutamátů)
7. Před podáváním přidáme opražené kešu ořechy a semínka.
 


Dobrou chuť přeje tým Nutsman
 
Děkujeme za spolupráci : http://detemzdrave.blogspot.com/

 

69299188_2393926854056619_4006865846176579584_n

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.