POZOR: Tyčinky 1+2 ZDARMA míří do finále. Brzy bude vyprodáno. Tak nezmeškejte a moc děkujeme za pomoc v neplýtvání. Jste úžasní.

Coffeespot Brazílie FAZENDA SAO SILVESTRE

Neohodnoceno
 
  • 1 z 6
 

Doba pro doručení prosím počítejte 3-5 dnů. Objednáváme každý den, vždy čerstvou kávu, přímo ve výrobě.

Výběrová káva od rodiny Andrade. V plném těle ucítíte intenzivní chuť karamelu, perníku a lískových oříšků.

Cena od 192 Kč bez DPH
od 215 Kč / ks
Kategorie Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy
Zvolte variantu
2673 brazi lie fazenda sao silvestre 250g Množství: 250 g Skladem - E-SHOP 215 Kč / ks
192 Kč bez DPH
   
2673 1 brazi lie fazenda sao silvestre 500g Množství: 500 g Skladem - E-SHOP 425 Kč / ks
379 Kč bez DPH
   
2673 2 brazi lie fazenda sao silvestre 1000g Množství: 1000 g Skladem - E-SHOP 840 Kč / ks
750 Kč bez DPH
   
 

Detailní popis produktu

Představujeme vám kávu Fazenda São Silvestre, skutečný poklad z brazilského Cerrado Mineiro, který je známý pro své ideální podmínky pro pěstování kávy. Tato káva je výsledkem stoleté tradice a vášně rodiny Andrade, jedné z nejstarších rodin pěstujících kávu v Brazílii.

Chuť karamel, perník, lískové oříšky
Druh 100% Arabica
Stupeň pražení 4 - Intenzivní Stupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň pražení
Kyselost Nízká
Země původu Brazilská káva
Metoda zpracování Pulped Natural
Odrůda kávy Yellow Catuaí, Red Catuaí, Yellow Bourbon and Yellow Icatú
Nadmořská výška 1250m

O kávě

Káva Fazenda São Silvestre vyniká svým bohatým a vyváženým profilem. Smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády vás okamžitě pohltí.

Tato káva je ideální pro milovníky plného těla s nízkou kyselostí a intenzivními sladkými tóny.

kava-brazilie
brazilie

Káva pochází od rodiny Andrade, která je jednou z nejstarších rodin pěstujících kávu v oblasti Cerrado Mineiro v brazilském státě Minas Gerais. Bratři Ismael a Eduardo Andradeovi již více než sto let produkují kávu s vášní a respektem k životnímu prostředí a lidem.

Na začátku 90. let se rozhodli rozšířit výrobu, zvýšit objem a kvalitu produkce a získali farmu São Silvestre v Serra do Salitre, která je rovněž součástí Cerrado Mineiro - stát Minas Gerais.

Farma a její terroir se nacházejí v nadmořské výšce 1100-1220 metrů, s dokonale vyváženým obdobím dešťů a sucha.

brazilie4
brazilie3

Kávy jsou vybírány podle kvality a odrůdy Yellow Catuaí, Red Catuaí, Yellow Bourbon and Yellow Icatú a musí splňovat soubor kvalitativních kritérií.

Cupping skóre pro tento výběr leží mezi 83,5

Klíčovými vlastnostmi této kávy pěstované v sopečné půdě jsou vyváženost, sladkost s jemnou kyselinkou a dochutí peckovin.

Jak připravit kávu Brazílie Fazenda Sao Silvestre pulped natural

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).

 

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: