Coffeespot Kolumbie La Florida Excelso
Popis
Detailní popis produktu
Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou chuť. První kávovníky přinesl do Kolumbie jistý duchovní z Malých Antil přes Venezuelu. Dnes je Kolumbie druhým největším producentem kávy na světě.
Chuť | Plné tělo, švestky a čokoláda s vinnou dochutí |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 3 - Středně intenzivní |
Kyselost | Střední |
Země původu | Kolumbie káva |
Metoda zpracování | Mokrá |
Odrůda kávy | Caturra |
Nadmořská výška | 1700m |
Kolumbijská káva patří mezi čisté odrůdové kávy, které se prodávají pod tímto označením po celém světě.
Káva se pěstuje na svazích andských hor ve třech pásmech. Díky rozdílnosti klimatu se dá káva sklízet téměř po celý rok, protože plody kávovníku dozrávají v různou dobu.
Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma. Zrno je jemné a uhlazené, nápoj je ovocně vonící s velmi bohatou, smetanovou chutí a decentní kyselostí. Nejznámější k dostání je právě Excelso nebo Supremo.
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.