POSLEDNÍ ŠANCE PŘED ZDRAŽENÍM: Mandle za 169Kč/kg. Do 1.7..// Želé bonbóny za 99Kč/kg Do vyprodání.

Coffeespot Kolumbie La Florida Excelso

Neohodnoceno
 
  • 1 z 5
 

Doba pro doručení prosím počítejte 3-5 dnů. Objednáváme každý den, vždy čerstvou kávu, přímo ve výrobě.

Silná ovocná vůně je jen (dokonalý) začátek. Po napití ucítíte švestky s čokoládou a lahodnou smetanovou chuť, které uzavírají vinné tóny. 

Cena od 146 Kč bez DPH
od 164 Kč / ks
Kategorie Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy
Zvolte variantu
103 kolumbie la florida excelso Množství: 250 g Skladem - E-SHOP 164 Kč / ks
146 Kč bez DPH
   
103 4 kolumbie la florida excelso Množství: 500 g Skladem - E-SHOP 309 Kč / ks
276 Kč bez DPH
   
103 5 kolumbie la florida excelso Množství: 1000 g Skladem - E-SHOP 589 Kč / ks
526 Kč bez DPH
   
 

Detailní popis produktu

Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou chuť. První kávovníky přinesl do Kolumbie jistý duchovní z Malých Antil přes Venezuelu. Dnes je Kolumbie druhým největším producentem kávy na světě.

Chuť Plné tělo, švestky a čokoláda s vinnou dochutí
Druh 100% Arabica
Stupeň pražení 3 - Středně intenzivní Stupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň pražení
Kyselost Střední
Země původu Kolumbie káva
Metoda zpracování Mokrá
Odrůda kávy Caturra
Nadmořská výška 1700m

Kolumbijská káva patří mezi čisté odrůdové kávy, které se prodávají pod tímto označením po celém světě.

Káva se pěstuje na svazích andských hor ve třech pásmech. Díky rozdílnosti klimatu se dá káva sklízet téměř po celý rok, protože plody kávovníku dozrávají v různou dobu.

kava-kolumbie

kava-kolumbie1

Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma. Zrno je jemné a uhlazené, nápoj je ovocně vonící s velmi bohatou, smetanovou chutí a decentní kyselostí. Nejznámější k dostání je právě Excelso nebo Supremo.

Jak připravit kávu Kolumbie La Florida Excelso?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).

 

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: