Coffeespot Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf
Popis
Detailní popis produktu
Špatně snášíte kofein nebo vám lékař doporučil jeho omezení, například z důvodu těhotenství? Vyzkoušejte zrnkovou bezkofeinovou kávu.
Chuť | Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 3 - Středně intenzivní |
Země původu | Kolumbie káva |
Metoda zpracování | Washed /Sugarcane decaf proces |
Odrůda kávy | Caturra, Castillo |
Nadmořská výška | 1800m |
Jak probíhá Sugarcane proces?
Tento proces je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůně, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.
- Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
- Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
- Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
- Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
- Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
- Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
- Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A
- Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export.
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.