POZOR: DOPRAVA za 1 Kč prodloužena. Poslední možnost do neděle 3.11..

Janek Srdíčko 9x9 cm s drceným lyofilizovaným ovocem 60g - mléčné

 
 

Ručně vyráběná mléčná čokoláda s obsahem kakaové sušiny minimálně 34%. Váha 60g.

Dobu pro doručení prosím počítejte 3 - 5 dnů. Objednáváme každý den přímo ve výrobě.

Dostupnost Skladem - E-SHOP
Cena 106 Kč bez DPH
119 Kč    
Kategorie Čokoláda
 

20190821_190432_0000

Složení: kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový likér, sušené mléko, drcené lyofilizované (mrazem sušené) maliny, drcené lyofilizované (mrazem sušené) ostružiny, cukr, emulgátor: sojový lecitin, aroma: přírodní vanilka.

Alergeny: Může obsahovat stopy mléka a skořápkových plodů.

Skladování: Skladujte v teplotě do 24°C při relativní vlhkosti do 65%. Chraňte před slunečním zářením.

Balení: 60 g

 10_1

ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).

Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).

 

Historie čokolády

První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále. 

Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.

 

Typy čokolády

Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad.

Hořká čokoláda

Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá "sladká čokoláda" a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.

Mléčná čokoláda

Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.

Bílá čokoláda

Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.

 

Výroba čokolády

Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao. Jsou to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady (např. palmový olej). Tyto přísady se poté pečlivě promíchají v míchacím stroji.

Čokoláda a zdraví

Díky obsahu flavonoidů některé studie poukazují na pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků.

Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.

Chcete hubnout? Čokoláda nevadí

Čokoláda, která je opravdu kvalitní a obsahuje kakao a ne různé náhražky, obsahuje mnohem méně cukru než lecjaké druhy ovoce (nejčastěji má banán a broskev vysoký podíl cukru), proto se nemusíte bát, když držíte dietu, že čokoláda je váš nepřítel. Nejlépe je, když zvolíte takovou čokoládu, která obsahuje buď přírodní hnědý cukr, nebo sušenou třtinovou šťávu. Vždy se řiďte radou: čím více kakaa čokoláda obsahuje, tím méně cukru v ní bude. 

Hmotnost 0.08 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2426 kJ/ 580 kcal
Tuky 38,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
Bílkoviny 7,9 g
Sacharidy 50,0 g
- z toho cukry 49,0 g
Vláknina
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: