LUCKA Rýžové těst. nudle 3mm 240g
Popis
Složení: rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob, sůl
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Balení: 240 g
Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin).
Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky – pohankové, kukuřičné nebo rýžové.
Rýžové těstoviny
Rýžové těstoviny se těší stále větší oblibě. Díky lehké stravitelnosti a nepřítomnosti gliadinu jsou doporučeny jako strava pro nemocné s celiakií a alergií na lepek.
Využití:
Dají se, stejně jako těstoviny pšeničné, používat jako příloha, na zapečení nebo do salátu. Je několik forem těstovin a každý dává přednost něčemu jinému. Jeden špagetám, druhý vřetenům, nebo penne, všechny mají ale společné, jejich příprava je snadná a rychlá.
Hmotnost | 0.3 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1448 kJ / 346 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Bílkoviny | 3,42 g |
Sacharidy | 82,3 g |
- z toho cukry | 1,58 g |
Vláknina | |
Sůl | 0,49 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.