Mandle loupané v akci JEN DO STŘEDY 5.10.

NUTSMAN Arónie celá lyofilizovaná

Neohodnoceno
 
 

Aronie, nebo černý jeřáb, každý ji zná jinak. Vyzkoušejte ji i vy, třeba právě v lyofilizované formě.

  • lyofilizace - metoda sušení mrazem
  • vhodná do snídaňových kaší, pečení, nebo zdobení
Cena od 59 Kč bez DPH
od 68 Kč / ks
Kategorie Lyofilizované ovoce (mrazem sušené)
Zvolte variantu
Množství: 50 g Skladem 68 Kč / ks
59 Kč bez DPH
   
Množství: 100 g Skladem 110 Kč / ks
96 Kč bez DPH
   
Množství: 200 g Skladem 191 Kč / ks
166 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Objednáno u dodavatele 785 Kč / ks
683 Kč bez DPH
 

Složení: Lyofilizovaná aronie.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Německo

Upozornění. U 1000g balení se může, z důvodu výroby u dodavatele, vyskytnout prach/kousky ve množství nepřekračující 15% objemu. Jde o výrobek přímo z výroby.

O arónii

V zahradách, v parcích a občas i na okrajích lesů se můžeme setkat s keři arónie, lidově zvané černá jeřabina. V těchto dnech je poznáte podle do červena zbarvených listů a hroznů černých bobulí. Nejspíš také budou v obležení ptactva, které zrající plody přímo zbožňuje. Měli bychom si z ptačích kamarádů vzít příklad. Těžko bychom totiž našli rostlinu, která v sobě skrývá tolik prospěšných látek najednou.

Arónie zůstává často nepovšimnuta a nevyužita.

Už třeba koexistence vysoké hladiny jódu, draslíku a hořčíku je jedinečná.  Arónie je také velmi bohatá na vápník a fosfor, celou řadu vitamínů, z nichž prim hraje vitamín C.

Jak zpracovat arónii?

Arónie chutná trpce a je tedy vhodné ji nekonzumovat v čerstvém stavu. I když tepelné úpravy většinou nedoporučujeme, tady uděláme výjimku s lehkým srdcem. Sice se zpracováním do džemů a kompotů arónii připravíme o jistou dávku vitamínů, ale je v ní vysoký obsah jiných látek, které stojí za to využít.

Nejchutnější a nejčastěji využitelná je arónie v podobě džemu, kompotu nebo sirupu. Vyplatí se ji také usušit a pak třeba použít místo rozinek do moučníků a nádivek. Sušené plody se dají přidat do ovocného čaje ake směsím na müsli.

Pokud usušenou arónii přes noc namočíte do vody a ráno přidáte do bílého jogurtu, vyrobíte si nejen velmi zdravou, ale také velice chutnou snídani.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1468 kJ / 349 kcal
Tuky 1,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g
Bílkoviny 2,8 g
Sacharidy 67,1 g
- z toho cukry 28,9 g
Vláknina 26,2 g
Sůl 0,005 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: