NUTSMAN Datle sušené bez pecky NATURAL

29 hodnocení
 
Bestseller
 

Velmi oblíbené a pěkně slaďoučké datle. Můžete si je dopřát jen tak, jako zdravou cvačinku, nebo je využijte v kuchyni.

  • bez pecky
  • Natural - přírodní, bez přidaných konzervantů a barviv
  • sladká chuť
  • šťavnaté
Cena od 50 Kč bez DPH
od 58 Kč / ks
Kategorie Datle
Zvolte variantu
Množství: 500 g Již brzy skladem 58 Kč / ks
50 Kč bez DPH
Množství: 1000 g Již brzy skladem 90 Kč / ks
78 Kč bez DPH
Množství: 3000 g (3 x balení po 1000 g) Již brzy skladem 236 Kč / ks
205 Kč bez DPH
NUTSMAN Datle sušené bez pecky NATURAL Množství: 10 000 g Zboží na objednávku 624 Kč / ks
543 Kč bez DPH
 

Složení: Datle sušené.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Výrobek může pocházet z Pákistánu nebo Íránu (dne šarže).

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O datlích

Datle je sladké ovoce, které roste v bohatých hroznech na datlovníku pravém. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které dávají žlutohnědé, červené až tmavě hnědé oválné peckovice dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až 70 % obsahu sacharidů.

V subtropických a pouštních oblastech, jako je například Severní Afrika a Blízký východ, se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko.

Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně.

Složení datlí

Obsahují 23 aminokyselin i poměrně velké množství minerálů např. draslík, chlór, fosfor a vápník, dále stopové prvky mědi, manganu a zinku. Čerstvé datle obsahují i vitamín C, sušené datle železo.

Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.

Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech a cestách. Cukry v nich obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin. Malé množství tuků zajistí déletrvající přísun energie.

Využití datlí

Mohou se konzumovat čerstvé, nebo sušené. Výborně se také hodí k tvarohu či smetaně. Jsou neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně (např. pečené na másle). Často se datle lisují do bochníků a jsou tak i konzumovány.

Ze šťávy čerstvých plodů se vyrábí datlový med. Ze sušených datlí se mele mouka. Dělá se z nich také datlový sirup.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1178 kJ / 281 kcal
Tuky 0,068 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,032 g
Bílkoviny 2,5 g
Sacharidy 75 g
- z toho cukry 63,4 g
Vláknina 8 g
Sůl - g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: