NUTSMAN Datle sušené s peckou Medjoul Jumbo NATURAL

19 hodnocení
 
 

Nejšťavnatější datle přímo z Izraele! Datle MEDJOUL je speciální odrůda izraelských datlí, které jsou oproti ostatním odrůdám mnohem větší a více šťavnaté.

  • s peckou, pořádně šťavnaté
  • Natural - přírodní, bez přidaných konzervantů a barviv
  • JUMBO - ještě větší
  • Medjoul - typ odrůdy
  • ideální na výrobu domácích RAW kuliček a müsli tyčinek
Cena od 152 Kč bez DPH
od 175 Kč / ks
Kategorie Datle
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 175 Kč / ks
152 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 314 Kč / ks
273 Kč bez DPH
   
Množství: 3000 g (3 x balení po 1000 g) Skladem 903 Kč / ks
785 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Datle sušené s peckou Medjoul Jumbo NATURAL Množství: 5000 g Skladem 1 349 Kč / ks
1 173 Kč bez DPH
   
 

Složení: Datle.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Výrobek může pocházet z Tunisu nebo Izraele (dle šarže).

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O datlích

Datle je sladké ovoce, které roste v bohatých hroznech na datlovníku pravém. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které dávají žlutohnědé, červené až tmavě hnědé oválné peckovice dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až 70 % obsahu sacharidů.

V subtropických a pouštních oblastech, jako je například Severní Afrika a Blízký východ, se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko.

Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně.

Složení datlí

Obsahují 23 aminokyselin i poměrně velké množství minerálů např. draslík, chlór, fosfor a vápník, dále stopové prvky mědi, manganu a zinku. Čerstvé datle obsahují i vitamín C, sušené datle železo.

Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.

Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech a cestách. Cukry v nich obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin. Malé množství tuků zajistí déletrvající přísun energie.

Využití datlí

Mohou se konzumovat čerstvé, nebo sušené. Výborně se také hodí k tvarohu či smetaně. Jsou neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně (např. pečené na másle). Často se datle lisují do bochníků a jsou tak i konzumovány.

Ze šťávy čerstvých plodů se vyrábí datlový med. Ze sušených datlí se mele mouka. Dělá se z nich také datlový sirup.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1184 kJ / 283 kcal
Tuky 0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Bílkoviny 1,6 g
Sacharidy 68 g
- z toho cukry 66 g
Vláknina 6,7 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: