NUTSMAN Datle v hořké čokoládě

1 hodnocení
 
 

Co takhle zkusit datle v hořké čokoládě? Šťavnaté a slaďoučké datle v kombinaci s lahodnou hořkou čokoládou vám zaručeně zachutnají. Vyzkoušejte :-)

  • sladké a šťavnaté datle
  • lahodná hořká čokoláda
  • pro všechny milovníky ovoce a čokolády
Cena od 37 Kč bez DPH
od 43 Kč / ks
Kategorie Datle
Zvolte variantu
Datle v hořké čokoládě Množství: 125 g Objednáno u dodavatele 43 Kč / ks
37 Kč bez DPH
Datle v hořké čokoládě Množství: 250 g Objednáno u dodavatele 66 Kč / ks
57 Kč bez DPH
Datle v hořké čokoládě Množství: 500 g Objednáno u dodavatele 112 Kč / ks
97 Kč bez DPH
 

Složení: SUŠENÉ DATLE 52 % ± 1 %,

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 47 % ± 5 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

O datlích

Datle je sladké ovoce, které roste v bohatých hroznech na datlovníku pravém. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které dávají žlutohnědé, červené až tmavě hnědé oválné peckovice dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až 70 % obsahu sacharidů.

V subtropických a pouštních oblastech, jako je například Severní Afrika a Blízký východ, se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko.

Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně.

Složení datlí

Obsahují 23 aminokyselin i poměrně velké množství minerálů např. draslík, chlór, fosfor a vápník, dále stopové prvky mědi, manganu a zinku. Čerstvé datle obsahují i vitamín C, sušené datle železo.

Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.

Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech a cestách. Cukry v nich obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin. Malé množství tuků zajistí déletrvající přísun energie.

Využití datlí

Mohou se konzumovat čerstvé, nebo sušené. Výborně se také hodí k tvarohu či smetaně. Jsou neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně (např. pečené na másle). Často se datle lisují do bochníků a jsou tak i konzumovány.

Ze šťávy čerstvých plodů se vyrábí datlový med. Ze sušených datlí se mele mouka. Dělá se z nich také datlový sirup.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1813 kJ/ 432 kcal
Tuky 16,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 9,0 g
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 65,0 g
- z toho cukry 56,0 g
Vláknina 7,1 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: