GARANCE DORUČENÍ DO VÁNOC. Objednávky přijaté do 10.12. VČETNĚ. Nakupujte třeba zde: ZDE.

NUTSMAN Kokosové kostky v mléčné čokoládě

 
  • 1 z 2
 

Vynikající kokosové kostky máčené v mléčné čokoládové polevě. Pokud vás honí mlsná, tak právě tyto kostky jsou ta správná volba!

  • skvělá kombinace kokosu a čokolády
  • lahodná mléčná poleva
  • pro všechny milovníky sladkého
     
Cena od 90 Kč bez DPH
od 101 Kč
Kategorie Kokos
Zvolte variantu
NUTSMAN Kokosové kostky v mléčné čokoládě Množství: 125 g Skladem 101 Kč
90 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Kokosové kostky v mléčné čokoládě Množství: 250 g Skladem 161 Kč
144 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Kokosové kostky v mléčné čokoládě Množství: 500 g Skladem 279 Kč
249 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Kokosové kostky v mléčné čokoládě Množství: 3000 g Zboží na objednávku 1 317 Kč
1 176 Kč bez DPH
 

Složení: MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 63 % ± 5 % - cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), sušená syrovátka, mléčný tuk, laktóza, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

KOKOSOVÉ KOSTKY 36 % ± 1 % - strouhaný kokos 75 %, fruktózový sirup, maltodextrin, fruktóza,

LEŠTICÍ SMĚS - tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová.

V mléčné čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 25 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin, Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát, Lešticí látka - E 904 - šelak, Kyselina - E 330 - kyselina citronová, Konzervant - E 200 - kyselina sorbová.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, arašídů, sójových bobů, suchých skořápkových plodů, sezamu a výrobky z nich.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

Kokos

Kokosový ořech je druh ovoce, dutý nepukavý plod kokosovníku ořechoplodého. Má tvrdou skořápku na povrchu, bílou dužinu a obsahuje kokosovou vodu. Měří 20–30 cm a váží 2,5 kg. Roste na kokosových palmách, převážně v tropech. Je to vydatný zdroj energie, používá se v potravinářském sektoru jako pochutina, ale i pro lisování kokosového oleje. Z kůry plodů se získává kokosové textilní vlákno. Kokosová voda se nesmí zaměňovat s kokosovým mlékem. Kokosové mléko se získává lisováním buničiny a kokosová voda je přirozeně uvnitř dutiny.

Kokosové palmy rostou v přímořských regionech Asie (Filipíny, Indie, Indonésie, Malajsie, Srí Lanka, Thajsko, Vietnam), střední a jižní Ameriky (Brazílie, Kolumbie, Mexiko), Afriky (Madagaskar, Seychely) a v Tichomoří (Nová Guinea).

Složení

Průměrný mladý kokos je zdrojem až 20 % denní dávky vápníku, 2 gramy vlákniny, stejného množství proteinů, 15 gramů cukrů a 3 gramů nenasycených tuků.

Uprostřed kokosu se nachází dutina, která umožňuje ořechu plavat ve vodě a současně je vyplněna kokosovou vodou.

Kokosová voda je bohatým zdrojem draslíku, vitamínu B (vyjma B6 a B12) a vitaminu C. Voda z kokosového ořechu prochází náročnou filtrací během cesty od kořenového systému do semene a je naprosto sterilní, což je výhodné v oblastech, kde jsou přirozené vodní zdroje infikované či jinak znečištěné.

Využití

Kokos je základní potravinou pro velkou část světové populace.

Sušená dužnina z kokosu – kopra (zvaná též sušený kokos) se často používá jako dekorační a aromatická přísada na sladké pochutiny jako jsou zákusky a dorty. V obchodech s potravinami se kromě celých kokosových plodů také běžně prodává kokos strouhaný. V menší míře a spíše ve specializovaných prodejnách je možné se setkat s dalšími kokosovými produkty, jako jsou kokosový olej, kokosové mléko, kokosová smetana, kokosové máslo a kokosový cukr.

Kokos je zdrojem kokosové mouky. Kokosová mouka je rozmělněná část kokosového jádra s nulovým podílem otrubnatých částic. Používá se zejména při přípravě jídel. Hodí se hlavně na pečení, protože je sladší než pšeničná mouka. Kokosová mouka má velmi nízký glykemický index a neobsahuje lepek. Je velice bohatá na bílkoviny, tuky a vlákninu.

V kosmetice se využívá v tělových mlécích, sprchových gelech a někdy i ve vůních.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ v čokoládě
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2329 kJ / 560 kcal
Tuky 37 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Bílkoviny 9,0 g
Sacharidy 52 g
- z toho cukry 44 g
Vláknina 6,3 g
Sůl 0,08 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: