NUTSMAN Královské mandle

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Pro opravdové milovníky čokolády! Mandle v hořké čokoládě, mlečné, bílé, i s kávou. A to vše pěkně pohromadě. To jsou naše královské mandle!

  • lahodný mix mandlí
  • mandle v čokoládě hořké, bílé, bílé s kávou i v mléčné s kávou
Cena od 59 Kč bez DPH
od 68 Kč / ks
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 68 Kč / ks
59 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 110 Kč / ks
96 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Objednáno u dodavatele 191 Kč / ks
166 Kč bez DPH
NUTSMAN Královské mandle Množství: 3000 g Již brzy skladem 912 Kč / ks
793 Kč bez DPH
NUTSMAN Královské mandle Množství: Dárkové balení 1000 g Skladem 538 Kč / ks
468 Kč bez DPH
   
 

Složení: BÍLÁ ČOKOLÁDA 56% - cukr, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, syrovátka, mléčný tuk, emulgátory: sójový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

JÁDRA MANDLÍ PRAŽENÁ 20 %,

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 19% - cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA - cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), sušená syrovátka, mléčný tuk, laktóza, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

LEŠTICÍ SMĚS - tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová,

MLETÁ KÁVA 0,4 %.

V mléčné čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 25 %, v hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahují čokolády rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - sójový lecitin, Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin, Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát, Lešticí látka - E 904 - šelak, Kyselina - E 330 - kyselina citronová, Konzervant - E 200 - kyselina sorbová.

 

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, arašídů, suchých skořápkových plodů, sezamu a výrobky z nich.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

 

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ v čokoládě
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2350 kJ / 564 kcal
Tuky 35 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16 g
Bílkoviny 8,2 g
Sacharidy 52 g
- z toho cukry 47 g
Vláknina 3,9 g
Sůl 0,07 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: