VÍKENDOVÁ DOPRAVA ZA 1 KČ. Při nákupu nad 500 Kč. DO NEDĚLE 8.6.. Krásné nákupy ZDE. // NYNÍ DÁREK KE KAŽDÉ OBJEDNÁVCE. Vyberte v košíku podle výše nákupu.

NUTSMAN Mandle loupané BIO

 
 

Stejně dobré, stejně křupavé, ale nyní i v BIO kvalitě! To jsou loupané mandličky. Vyzkoušejte je i vy.

  • BIO kvalita
  • zbavené hnědé slupičky
  • Natural - přírodní neochucený oříšek
Cena od 122 Kč bez DPH
od 137 Kč
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
NUTSMAN Mandle loupané BIO Množství: 250 g Skladem 137 Kč
122 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle loupané BIO Množství: 500 g Skladem 240 Kč
214 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle loupané BIO Množství: 1000 g Skladem 440 Kč
393 Kč bez DPH
   
 

Složení: BIO mandle loupané.

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Výrobek může pocházet ze Španělska, USA, nebo Itálie (dle šarže).

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ natural
Úprava loupané
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2573 kJ / 623 kcal
Tuky 55 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 5,1 g
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 4 g
- z toho cukry 3,1 g
Vláknina 12 g
Sůl 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: