NUTSMAN Mandle natural pražené

2 hodnocení
 
 

Křupavé mandličky, které jsou upražené horkým vzduchem. Ty musíte vyzkoušet!

  • Natural - přírodní neochucený oříšek
  • praženo horkým vzduchem
Cena od 95 Kč bez DPH
od 109 Kč / ks
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Mandle pražené Natural Množství: 250 g Skladem 109 Kč / ks
95 Kč bez DPH
   
Mandle pražené Natural Množství: 500 g Skladem 189 Kč / ks
164 Kč bez DPH
   
Mandle pražené Natural Množství: 1000 g Skladem 335 Kč / 1000 g
291 Kč bez DPH
   
Mandle pražené Natural Množství: 3000 g (3 x balení po 1000 g) Skladem 945 Kč / ks
822 Kč bez DPH
   
 

Složení: Mandle natural

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let.Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ natural, pražené
Úprava neloupané
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2504 kJ/ 598 kcal
Tuky 52,54 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,1 g
Bílkoviny 20,96 g
Sacharidy 21,01 g
- z toho cukry 4,86 g
Vláknina 10,9 g
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: