Nákup nad 999Kč = LYO ZDARMA. Vyberte jako dárek v košíku.

NUTSMAN Mandle neloupané natural CARMEL 27/30

208 hodnocení
 
  • 1 z 2
 

Mandle jsou naprostá klasika a jejich obliba neklesá už po celá desetiletí. Nyní pro vás máme mandle z USA ve velikosti 27/30!!

  • velikost 27/30 - značí, že v jedné unci je 27-30 mandlí
  • Natural - přírodní neochucený oříšek
Cena od 84 Kč bez DPH
od 94 Kč / ks
Kategorie MandleMandle natural, Neloupané mandle, Zobrazit další kategorieNeloupané ořechy
Zvolte variantu
NUTSMAN Mandle neloupané natural CARMEL 27/30 Množství: 250 g Skladem 94 Kč / ks
84 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle neloupané natural CARMEL 27/30 Množství: 500 g Skladem 136 Kč / ks
121 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle neloupané natural CARMEL 27/30 Množství: 1000 g Skladem 242 Kč / ks
216 Kč bez DPH
   
 

Složení: Jádra mandlí natural, neloupaná

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: USA

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let.Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ natural
Úprava neloupané
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 579 kcal / 2422 kJ
Tuky 49,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,7 g
Bílkoviny 21,2 g
Sacharidy 21,5 g
- z toho cukry 3,9 g
Vláknina 12,2 g
Sůl 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: