LYO JAHODY -20%. Pouze do této neděle. ZDE. // MAKADAMY 1+ druhý -50%. Také do této neděle. ZDE.

NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané

 
 

Pěkně křupavé a jemně solené. To jsou všemi známé solené mandličky! Určitě si na nich pochutnáte. Vyzkoušejte.

  • loupané - zbavené hnědé slupičky
  • jemně slaná chuť
  • patří na každou párty, pro vaření i pečení dobrot
Cena od 146 Kč bez DPH
od 164 Kč
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 250 g Skladem 164 Kč
146 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 500 g Skladem 281 Kč
251 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 1000 g Skladem 505 Kč
451 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 3000 g Zboží na objednávku 1 369 Kč
1 222 Kč bez DPH
 

Složení: Jádra mandlí (98%), sůl (1,5%), řepkový olej (0,5%).

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy arašídů a suché skořápkové plody a výrobky z nich.

Země původu: USA 

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ pražené, solené
Úprava loupané
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2541 kJ / 607 kcal
Tuky 55,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g
Bílkoviny 21,23 g
Sacharidy 17,7 g
- z toho cukry 4,6 g
Vláknina 10,5 g
Sůl 1,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: