NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané

Neohodnoceno
 
 

Pěkně křupavé a jemně solené. To jsou všemi známé solené mandličky! Určitě si na nich pochutnáte. Vyzkoušejte.

  • loupané - zbavené hnědé slupičky
  • jemně slaná chuť
  • patří na každou párty
Cena od 97 Kč bez DPH
od 112 Kč / ks
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 250 g Skladem 112 Kč / ks
97 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 500 g Skladem 201 Kč / ks
175 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 1000 g Skladem 373 Kč / ks
324 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle pražené solené, loupané Množství: 3000 g Skladem 933 Kč / ks
811 Kč bez DPH
   
 

Složení: Jádra mandlí, sůl max. 2%, rostlinné oleje (slunečnicový, řepkový) v různém poměru

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: USA 

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let.Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ pražené, solené
Úprava loupané
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 638 kcal / 2671 kJ
Tuky 52 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Bílkoviny 18,3 g
Sacharidy 19,2 g
- z toho cukry 4,8 g
Vláknina 10 g
Sůl 1,4 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: