BLACK FRIDAY. S kódem: BLACK13 máte na vše slevu 13%.

NUTSMAN Mandle tříbarevné

1 hodnocení
 
  • 1 z 2
 

Hořká čokoláda, jogurt a karamel. To je mix mandlí v různých polevách. Nutno vyzkoušet!

  • lahodný mix mandlí
  • hořká, jogurtová a karamelová poleva
  • pro milovníky sladkého
Cena od 54 Kč bez DPH
od 62 Kč / ks
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Množství: 125 g Objednáno u dodavatele 62 Kč / ks
54 Kč bez DPH
Množství: 250 g Objednáno u dodavatele 97 Kč / ks
84 Kč bez DPH
Množství: 500 g Objednáno u dodavatele 166 Kč / ks
144 Kč bez DPH
Množství: Dárkové balení 1000 g Objednáno u dodavatele 482 Kč / ks
419 Kč bez DPH
 

Složení: POLEVA S JOGURTOVOU PŘÍCHUTÍ 26 ± 3 % - cukr, částečně ztužený palmojádrový tuk, sušená syrovátka, sušený jogurt 2 % (mléko, jogurtová kultura), regulátor kyselosti: kyselina citronová, emulgátory: lecitiny aroma,

POLEVA S KARAMELOVOU PŘÍCHUTÍ 26 ± 3 % - cukr, částečně ztužený rostlinný tuk [palmový, sójový (plně rafinovaný)], sušená syrovátka, kakaový prášek, sušené odstředěné mléko, emulgátor: slunečnicový lecitin; aroma, přírodní vanilkové aroma,

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 26 ± 3 % - cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), mléčný tuk, emulgátory: lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, sušené mléko,

JÁDRA MANDLÍ PRAŽENÁ 20 ± 3 %,

LEŠTICÍ SMĚS - tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak.

V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin, Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát, Lešticí látka - E 904 - šelak.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahujícíc lepek, arašídů, sójových bobů, suchých skořápkových plodů, sezamu a výrobky z nich.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ v čokoládě
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2438 kJ / 586 kcal
Tuky 40 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Bílkoviny 8,4 g
Sacharidy 46 g
- z toho cukry 41 g
Vláknina 4,1 g
Sůl 0,11 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: