POZOR: Tyčinky 1+2 ZDARMA míří do finále. Brzy bude vyprodáno. Tak nezmeškejte a moc děkujeme za pomoc v neplýtvání. Jste úžasní.

NUTSMAN Mandle v bílé čokoládě s kokosem ,,Raffaello,,

28 hodnocení
 
Tip na DÁREK
  • 1 z 3
 

Mandle a lahodná bílá čokoláda v kombinaci s kokosem vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Neodoláte!

Milujete Raffaello? Je tu pro vás.

  • kombinace bílé čokolády a kokosu
  • pro všechny milovníky sladkého
Cena od 63 Kč bez DPH
od 70 Kč / ks
Kategorie Ořechy a oříšky
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 70 Kč / ks
63 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 125 Kč / ks
112 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 217 Kč / ks
194 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 394 Kč / ks
352 Kč bez DPH
   
Množství: 5000 g Zboží na objednávku 1 660 Kč / ks
1 482 Kč bez DPH
 

Složení: BÍLÁ ČOKOLÁDA 70,5% (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor E322 sojový lecitin, přírodní vanilkové aroma), MANDLE 23,5% (mandle jádra loupaná, slunečnicový olej), KOKOS 6%

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2346 kJ/ 563 kcal
Tuky 36,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16,7 g
Bílkoviny 8,5 g
Sacharidy 47,4 g
- z toho cukry 45,9 g
Vláknina 3,5 g
Sůl 0,23 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: