LYO JAHODY -20%. Pouze do této neděle. ZDE. // MAKADAMY 1+ druhý -50%. Také do této neděle. ZDE.

NUTSMAN Mandlová mouka - blanšírovaná

 
Tip
 

Mandlová mouka z blanšírovaných mletých mandlí. Vhodná na každé pečení.

  • Natural - neochucený výrobek (pouze z přírodních ořechů)
  • mletá mouka z blanšírovaných jader mandlí (zbavených hnědé slupičky)
  • namletá na 0-2 mm
Cena od 133 Kč bez DPH
od 149 Kč
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Množství: 250 g Skladem 149 Kč
133 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 247 Kč
221 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 438 Kč
391 Kč bez DPH
   
Množství: 12 500 g Zboží na objednávku 4 822 Kč
4 305 Kč bez DPH
 

Složení: Jádra mandlí.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Výrobek může pocházet z USA nebo Španělska (dle šarže).

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ natural
Úprava mleté, loupané
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2470 kJ / 590 kcal
Tuky 52,52 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,95 g
Bílkoviny 21,4 g
Sacharidy 18,67 g
- z toho cukry 4,63 g
Vláknina 9,9 g
Sůl - g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 20.5.2024
+ Mouka výborná, znovu uzavíratelný sáček, což je taky výhoda.