NUTSMAN Mandlová mouka - blanšírovaná

25 hodnocení
 
Tip
 

Mandlová mouka z blanšírovaných mletých mandlí. Vhodná na každé pečení.

  • Natural - neochucený výrobek (pouze z přírodních ořechů)
  • mletá mouka z blanšírovaných jader mandlí (zbavených hnědé slupičky)
  • namletá na 0-2 mm
Cena od 88 Kč bez DPH
od 101 Kč / ks
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Množství: 250 g Skladem 101 Kč / ks
88 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 173 Kč / ks
150 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 312 Kč / ks
271 Kč bez DPH
   
Množství: 5000 g (5 x balení po 1000 g) Skladem 1 475 Kč / ks
1 283 Kč bez DPH
   
Množství: 3000 g ( 3 x balení po 1000 g) Skladem 898 Kč / ks
781 Kč bez DPH
   
Množství: 12 500 g Skladem 3 365 Kč / ks
2 926 Kč bez DPH
   
 

Složení: Jádra mandlí.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Výrobek může pocházet z USA nebo Španělska (dle šarže).

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ natural
Úprava mleté, loupané
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2470 kJ / 590 kcal
Tuky 52,52 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,95 g
Bílkoviny 21,4 g
Sacharidy 18,67 g
- z toho cukry 4,63 g
Vláknina 9,9 g
Sůl - g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: