NUTSMAN Rozinky Jumbo v hořké čokoládě

Neohodnoceno
 
 

Ještě větší a navíc v lahodné hořké čokoládě! To jsou rozinky JUMBO. Neodoláte!

  • JUMBO - ještě větší rozinky
  • lahodná hořká čokoláda
  • pro všechny milovníky sladkého
Cena od 47 Kč bez DPH
od 54 Kč / ks
Kategorie Sušené rozinky
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 54 Kč / ks
47 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 83 Kč / ks
72 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Objednáno u dodavatele 139 Kč / ks
121 Kč bez DPH
 

Složení: HOŘKÁ ČOKOLÁDA 54 % - cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky, (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

SUŠENÉ ROZINKY 45 % - rozinky, slunečnicový olej (A) / nebo bavlníkový olej (B). Použitý druh oleje viz označení A/B u data minimální trvanlivosti.,

LEŠTICÍ SMĚS - tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová.

V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin, Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát, Lešticí látka - E 904 - šelak, Kyselina - E 330 - kyselina citronová, Konzervant - E 200 - kyselina sorbová.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, arašídů, sójových bobů, suchých skořápkových plodů, hořčice a výrobky z nich.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O rozinkách

Rozinky jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy. Jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky se však dají rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny (alkohol, ovocná šťáva, mléko či horká voda).

Výroba rozinek

Pro sušení se hroznové víno sklízí během měsíce srpna, rozloží se na slámu či zavěsí a nechá se po dobu tří týdnů sušit. Na 1 kilogram sušených rozinek se spotřebuje přibližně 4 kg čerstvých hroznů. Už jsou dokonce vyšlechtěné odrůdy, jež mají tenkou slupku a neobsahují jadérka, která zvláště dětem příliš nechutnají. Díky slunečním paprskům hrozny získají nahnědlou barvu, protože cukry přirozeně reagují s aminokyselinami.

Využití rozinek

Mohou se jíst syrové, především však se používají při pečení či vaření. Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích i müsli tyčinkách.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1741,7 kJ / 416 kcal
Tuky 17 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 10 g
Bílkoviny 4,4 g
Sacharidy 64 g
- z toho cukry 52 g
Vláknina - g
Sůl 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: