NUTSMAN Švestky lyofilizované

5 hodnocení
 
 

Sušené švestky jsou tradičním ovocem, které se těší velké oblibě po celém světě. Mají výbornou chuť a díky lyofilizaci si zanechají i vitamíny, které obsahují.

  • lyofilizace - metoda sušení mrazem
  • výborná chuť
Cena od 65 Kč bez DPH
od 75 Kč / ks
Kategorie Lyofilizované ovoce (mrazem sušené)
Zvolte variantu
Množství: 50 g Skladem 75 Kč / ks
65 Kč bez DPH
   
Množství: 100 g Skladem 130 Kč / ks
113 Kč bez DPH
   
Množství: 200 g Skladem 235 Kč / ks
204 Kč bez DPH
   
Množství: 1 400 g Skladem 1 333 Kč / ks
1 159 Kč bez DPH
   
 

Složení: Švestky 100%

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Výrobek může pocházet ze Srbska, nebo České republiky (dle šarže).

Upozornění: U 1000g balení se může, z důvodu výroby u dodavatele, vyskytnout prach/kousky ve množství nepřekračující 15% objemu. Jde o výrobek přímo z výroby.

O švestkách

Slivoň švestka je známý strom z rodu slivoň (Prunus) a čeledi růžovitých. Plodem slivoně švestky je švestka. Je to peckovice modré až fialové barvy, mírně nasládlé chuti. Plody se konzumují syrové, konzervované mražením, nebo kompotované. Vyrábějí se z nich povidla, plní se jimi ovocné knedlíky, buchty i koláče, suší se, nebo se z nich po zkvašení destilací vyrábí slivovice.

Složení švestek

Plody švestky obsahují organické kyseliny (např. jablečná), třísloviny, dusíkaté látky, minerální látky (sodík, draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo) a vitamíny (provitamín A 0, B1, B2, K a C).

Využití švestek

Nejčastější využití najdou švestky při pečení buchet, koláčů, bublanin a dalších dezertů a přípravě švestkových knedlíků. Nesmíme zapomenout na velmi chutná švestková povidla. Dokonce můžeme vyzkoušet nahradit jablka švestkami ve štrúdlu, nebo žemlovce.

Také jsou výborné k masu. Buďto si k masu můžeme zkusit vyrobit delikátní švestkovou omáčku, nebo můžeme maso se švestkami přímo péct. Další varianta je maso potřít povidly a nechat zapéct. Švestky se hodí v podstatě ke každému druhu masa, hlavně ke kuřecímu, vepřovému a zvěřině.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 362 kcal / 1532 kJ
Tuky 2,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Bílkoviny 3,7 g
Sacharidy 76,3 g
- z toho cukry 52,8 g
Vláknina 11,8 g
Sůl 0,06 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: