NUTSMAN Vlašské ořechy v hořké čokoládě

6 hodnocení
 
 

Když vás honí mlsná, jsou vlašské ořechy v hořké čokoládě ideální volbou. Zasytí a navíc si na nich pochutnáte. Vyzkoušejte!

  • tradiční chuť vlašských ořechů
  • lahodná hořká čokoládová poleva
  • pro všechny milovníky sladkého
Cena od 51 Kč bez DPH
od 59 Kč / ks
Kategorie Vlašské ořechy
Zvolte variantu
Vlašské ořechy v hořké čokoládě Množství: 125 g Skladem 59 Kč / ks
51 Kč bez DPH
   
Vlašské ořechy v hořké čokoládě Množství: 250 g Skladem 95 Kč / ks
83 Kč bez DPH
   
Vlašské ořechy v hořké čokoládě Množství: 500 g Skladem 165 Kč / ks
143 Kč bez DPH
   
 

Složení: HOŘKÁ ČOKOLÁDA 78 % ± 5 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

JÁDRA VLAŠSKÝCH OŘECHŮ 21 % ± 1 %,

LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Skořápkové plody, mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

Vlašský ořech

Je plodem ořešáku královského. Skládá se z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Plody jsou na stromě obaleny do ochranné vrstvy, ve které dozrávají. Ze začátku je toto pouzdro zelené a během dozrávání tmavne a praská. Když je ořech zralý, vypadne z ochranného pouzdra na zem nebo spadne i s pouzdrem. Ořechy dozrávají od srpna do září.

Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou.

Po sklizni se ořechy suší, buď samovolně nebo pomocí horkého suchého vzduchu. Tímto procesem dochází k poklesu vlhkosti na požadovaných 8 %, což zaručuje, že ořechy nebudou snadno napadány plísněmi.

Složení a vliv na zdraví

Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastné kyseliny

Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek.

Využití

Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek. Z ořechů se také lisuje olej či se z nich vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ v čokoládě
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2411 kJ/ 580 kcal
Tuky 40,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16,0 g
Bílkoviny 6,8 g
Sacharidy 45,0 g
- z toho cukry 39,0 g
Vláknina 6,3 g
Sůl 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: