BLACK FRIDAY. S kódem: BLACK13 máte na vše slevu 13%.

NUTSMAN Vlašské ořechy v hořké čokoládě

8 hodnocení
 
 

Když vás honí mlsná, jsou vlašské ořechy v hořké čokoládě ideální volbou. Zasytí a navíc si na nich pochutnáte. Vyzkoušejte!

  • tradiční chuť vlašských ořechů
  • lahodná hořká čokoládová poleva
  • pro všechny milovníky sladkého
Cena od 59 Kč bez DPH
od 68 Kč / ks
Kategorie Vlašské ořechy
Zvolte variantu
NUTSMAN Vlašské ořechy v hořké čokoládě Množství: 125 g Objednáno u dodavatele 68 Kč / ks
59 Kč bez DPH
NUTSMAN Vlašské ořechy v hořké čokoládě Množství: 250 g Objednáno u dodavatele 109 Kč / ks
95 Kč bez DPH
NUTSMAN Vlašské ořechy v hořké čokoládě Množství: 500 g Objednáno u dodavatele 190 Kč / ks
165 Kč bez DPH
NUTSMAN Vlašské ořechy v hořké čokoládě Množství: 3000 g Na dotaz 903 Kč / ks
785 Kč bez DPH
 

Složení: HOŘKÁ ČOKOLÁDA 78 ± 3 % - cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), mléčný tuk, emulgátory: lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, sušené mléko,

JÁDRA VLAŠSKÝCH OŘECHŮ 21 ± 3 %,

LEŠTICÍ SMĚS - tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak.

V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - lecitiny, Emulgátor - E 476 – polyglycerolpolyricinoleát, Leštící látka – E 904 - šelak.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, arašídů, sójových bobů, mléka, sezamu a výrobky z nich.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

Vlašský ořech

Je plodem ořešáku královského. Skládá se z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Plody jsou na stromě obaleny do ochranné vrstvy, ve které dozrávají. Ze začátku je toto pouzdro zelené a během dozrávání tmavne a praská. Když je ořech zralý, vypadne z ochranného pouzdra na zem nebo spadne i s pouzdrem. Ořechy dozrávají od srpna do září.

Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou.

Po sklizni se ořechy suší, buď samovolně nebo pomocí horkého suchého vzduchu. Tímto procesem dochází k poklesu vlhkosti na požadovaných 8 %, což zaručuje, že ořechy nebudou snadno napadány plísněmi.

Složení a vliv na zdraví

Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastné kyseliny

Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek.

Využití

Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek. Z ořechů se také lisuje olej či se z nich vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ v čokoládě
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2362 kJ / 568 kcal
Tuky 40 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16 g
Bílkoviny 6,9 g
Sacharidy 42 g
- z toho cukry 39 g
Vláknina 6,3 g
Sůl <0,01g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: