NUTSMAN Brusinky v mléčné čokoládě

Neohodnoceno
 
Novinka
 


Skvělé sušené brusinky v mléčné čokoládové polevě.

Brusinky jsou bohaté zejména na antioxidanty. Mohou poskytnout ochranu dutiny ústní, proti infekci močových cest a zánětlivými nemocemi.

Cena od 43,50 Kč bez DPH
od 50 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 50 Kč / ks
43,50 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 79 Kč / ks
68,70 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 137 Kč / ks
119,10 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000         

Složení: MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 66 % ± 5 % ˗ cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), sušená syrovátka, mléčný tuk, laktóza, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

PROSLAZENÉ KLIKVY (Vaccinium macrocarpon) 33 % ± 1 % ˗ klikvy, cukr, slunečnicový olej,

LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V mléčné čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 25 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

 

10_1

Brusnice brusinka je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule.

Plody – brusinky, jsou červené (dozrávají z bílých až průhledných) bobule o průměru 5 až 8 mm. Jsou jedlé, kyselé nahořklé, dozrávají v srpnu až říjnu.

Složení a vliv na zdraví

Brusinky obsahují především antioxidanty, dále vyváženou směs vitaminů (především A, B a C) a minerálních látek, ceněné jsou i pro obsah organických kyselin (např. kyselina benzoová). Antioxidanty svými účinky snižují pravděpodobnost onemocnění srdce a oběhového systému a mají pozitivní vliv na některé typy rakoviny. Obsahují také třísloviny. Bojují proti:

Infekcím močových cest

Brusinky jsou nejlépe známým bojovníkem proti tomuto onemocnění, i jako ochránce a prevence před jeho vznikem.

Kardiovaskulárním onemocněním

Některé důkazy naznačují, že polyfenoly obsažené v brusinkách snižují riziko onemocnění kardiovaskulárními chorobami. Údajně zabraňují hromadění krevních destiček a snižují krevní tlak pomocí antizánětlivého mechanismu.

Rakovině

Podle výzkumů jsou tyto malé červené plody velkými bojovníky s rakovinovými onemocněními. Ze studií vyplynulo, že pomáhají procesu zpomalení progrese nádoru, zvláště pak rakoviny prostaty, jater, prsu, vaječníků a tlustého střeva.

Pomáhají při ústní hygieně

Obsahují látky, které zlepšují stav a zdraví dutiny ústní. Opět zde bojují s bakteriemi, kterým zabraňují, aby se v ústech usazovaly, a to především na zubech. Podle odborníků mohou být brusinky také prospěšné při onemocnění dásní.

Využití:

Brusinky se zpracovávají v potravinářství jako čerstvé, sušené, v podobě marmelád a podobně.

V lidovém léčitelství – listy brusinek se používají jako složky čajových směsí s močopudným a dezinfekčním účinkem, jako prostředek pomáhající při průjmech, některých nemocech žlučníku i léčbě cukrovky.

Extrakty z brusnice se využívají ve farmaceutickém průmyslu. Přidává se do doplňků stravy určeným na léčbu problémy s močovým ústrojím.

Také se využívají na marmelády, džusy, jako přídavek do jogurtů atd.

KLIKVA

Klikva je rod rostlin z čeledi vřesovcovitých. Rod klikva je řazen do rodu brusnice.

Jejím plodem je bobule, která se podobá brusince. Jejím domovem je oblast střední a východní Kanady (od provincie Ontario po Newfoundland) a severovýchod a střední sever Spojených států (Severovýchod, Oblast Velkých jezer a Appalačské pohoří až po Severní Karolínu a Tennessee). Zdomácněla též v částech Evropy a na několika místech na západě Kanady (Britská Kolumbie) a na západním pobřeží USA.

Složení

Klikva obsahuje hodně vitamínu C a betakarotenu, obsahuje také vitaminy skupiny B1 a B2, stopy draslíku, manganu a železa, vlákninu, bioflavonoidy, organické kyseliny a pektin.

Účinky na zdraví

- prevence zánětu močových cest

- prevence zánětu při cévkování (zavedení permanentního močového katetru)

- prevence ledvinových kamenů

- prevence žaludečních vředů způsobených bakterií Helicobacter pylori

- prevence zánětu v ústech, zánět dutiny ústní

- má obecně antibiotické účinky

- prevence infarktu

- prevence anginy pectoris (ucpaných koronárních cév zásobujících srdeční sval myokard)

- antioxidant, antioxidační účinky

- snižuje hladinu LDL cholesterolu (hypercholesterolémie)

Využití

V kuchyni nahradí brusinkový kompot nebo se zavařuje ve vlastní šťávě. Jako prevence proti nachlazení a horečce výborně pomáhá čaj či vylisovaná šťáva z plodů klikvy.

Klikva se připravuje podobně jako brusinky. Plody se zpracovávají do šťáv, kompotů, marmelád a džemů, suší se, mrazí a kandují. Kompoty nebo marmeláda jsou skvělé na svíčkovou omáčku, snadno vyrobíme „brusinkovou“ omáčku na steaky, sušené a proslazené používáme do různých dezertů a moučníků i k přípravě čajů.

Produt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produt obsahuje tyto alergeny 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2028 kJ / 484 kcal
Tuky 22,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 13,0 g
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 66,0 g
- z toho cukry 59,0 g
Vláknina 4,1 g
Sůl 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.